IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия очаква по-слаб ръст на приходите от данъци през следващите няколко години

Приблизително 70,6 млрд. евро се очакват до 2023 г., посочват от правителството на канцлера Ангела Меркел

21:30 | 09.05.19 г.
<p>
	Германският канцлер Ангела Меркел. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Германският канцлер Ангела Меркел. Снимка: Ройтерс

Правителството на германския канцлер Ангела Меркел очаква по-слаб растеж на данъчните приходи през следващите години на фона на отслабената икономика. Това сочат публикуваните днес данни, цитирани от Франс прес. 

До 2023 г. Германия ще получи около 70,6 млрд. евро по-малко, отколкото прогнозираните през ноември, обяви на пресконференция министърът на финансите на федералната република Олаф Шолц.

Като се вземат предвид отделните провинции и общини, общата загуба на приходи се оценява на около 124 милиарда долара, според новите прогнози.

Министърът от Германската социалдемократическата партия обясни корекциите основно с охлаждането на растежа на световната икономика, която е изправена пред редица несигурности. Brexit и търговските спорове на САЩ с ЕС и Китай засягат особено водещата европейска икономика, която е ориентирана към износа.

Олаф Шолц все пак потвърди ангажимента на правителството да не поема нови дългове, за да подпомогне икономиката или известния план "Черна нула", според който е особено важно да се намали общата задлъжнялост на страната и по този начин да се облекчи тежестта на бъдещите поколения.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още