IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси се понижиха на фона на несигурността около търговските преговори

Dow изтри над 160 пункта, като фокусът на инвеститорите продължи да бъде насочен към очакваните разговори между китайските и американските преговарящи

23:21 | 09.05.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните индекси на фондовата борса в Ню Йорк завършиха сесията на червена територия, като основа причина за това имаше засилващата се несигурност около навлезлите във финална фаза търговски преговори между САЩ и Китай, съобщава CNBC. 

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се раздели със 165,24 пункта, или 0,64%, като завърши деня на ниво от 25 802,09 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се понижи с 0,39 на сто до 2868,13 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite отчете спад от 36,59 пункта, или 0,46%, до 7906,73 пункта.

Американският президент Доналд Тръмп засили опасенията около търговските отношения между Пекин и Вашингтон, след като заяви по време на митинг в сряда вечер, че Китай „е нарушил договора“, засилвайки опасенията, че САЩ и Китай няма да успеят да постигнат търговско споразумение преди влизането в сила на нови мита в полунощ.

Малко преди приключването на сесията Тръмп сподели, че е възможно до края на тази седмица двете страни да сключат споразумение, като добави, че вероятно ще проведе телефонен разговор с китайския президент Си Дзинпин.

Очаква се вицепремиерът на Китай Лу Хъ да се срещне с американския търговски представител Робърт Лайтайзър и други представители на властите в САЩ само часове преди увеличението на митата върху вносните китайски стоки да влезе в сила.

сащ сащ

Сътресенията около преговорите се усетиха особено силно при търговията на акции на производителите на микропроцесори. Книжата на Nvidia и Micron поевтиняха съответно с 2% и 1%. Стойността на книжата на VanEck Vectors Semiconductor ETF се понижи със 7 на сто.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи съответно до 2,451% и 2,868%.

При валутните пазари доларовият индекс, измерващ силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, отчете спад от 0,22% до 97,41 пункта.

Еврото поскъпва с 0,24% спрямо долара, като се търгува при 1,1218 долара за евро.

При фючърсовите пазари цената на международния петролен бенчмарк Брент се повиши с 0,02 долара до 70,39 долара за барел. Тази на американския лед суров петрол WTI отчете спад от 0,42 долара до 61,70 долара за барел.

Златото поскъпна с 3,80 долара до 1285,20 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:05 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още