IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протест на педиатрите предизвика задръстване в София

Те настояват за отпадане на лимитите в детското здравеопазване и за увеличаване на възнагражденията

10:36 | 10.05.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Огромно задръстване се образува в първите пет минути на протеста на лекарите от единствената специализирана болница по детски болести "Проф. д-р Иван Митев" в София.

Протестиращи лекари, медицински сестри, подкрепени от родители на болни деца, блокираха бул. "Иван Гешов" на пешеходния светофар в двете посоки, предаде БТА. Те настояват за отпадане на лимитите в детското здравеопазване, за промяна на статута на специализираната болница за активно лечение по детски болести "Проф. Иван Митев", както и за увеличаване на възнагражденията им. Това е третият протест на педиатрите и медицинските специалисти.

Въпреки уверенията за заместник-министъра на здравеопазването Жени Начева, че има възможност болно дете да бъде прехвърлено от едно отделение в друго, това не е вярно, казва пред БТА д-р Адил Кадъм, лекар от Клиниката по генетика.

„Промяната на статута на болницата искаме, защото в момента тя се финансира само чрез Здравната каса. Нов статут би дал възможност за пълно финансиране от Министерството на здравеопазването“, обясни Кадъм.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
minerals
преди 4 години
Защо управялващите не обръщат внимание на исканията на педиатрите, час по-скоро да уважат исканията им , това е единствената педиатрична болница и е срамота да няма пари за нея.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още