IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix се споразумя да купи StoryBots

Основателите на детската програма искат да превърнат StoryBots в следващата "Улица Сезам"

16:45 | 12.05.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската компания за видео стрийминг Netflix се е споразумяла да придобие StoryBot, дружеството, което стои зад оригиналните серии, излъчвани по стрийминг платформата на Netflix „Попитай StoryBots”, съобщава CNBC.

StoryBots е основана от Грег и Евън Спиридълс, създателите на JibJab. Цената на закупуването ще бъде незначителна за Netflix, според лице, запознато с въпроса. 

Придобиването на StoryBots е второто подобно начинание на Netflix след покупката на MillarWorld през 2017 г.

Целта на операцията е чрез StoryBots да се разшири съдържанието на стрийминг платформата. Третият сезон на “Попитай StoryBots” излиза по-късно тази година. Предаването е достъпно на 22 езика в 190 страни.

Интересът на Netflix към StoryBots е резултат от увеличаващия се натиск за разширяване на образователното съдържание, коментира ситуацията изпълнителният директор на StoryBots Грег Спиридълс в интервю за CNBC.

„Netflix наистина иска да създаде образователен франчайз, който да бъде глобален“, казва Спиридълс, добавяйки: „Така виждат StoryBots. Искаме да направим от StoryBots следващата „Улица Сезам“.

Братята Спиридълс продадоха JibJab преди шест месеца на частната инвестиционна компания Catapult Capital, за да се съсредоточат върху създаването на StoryBots, която се излъчва изключително по платформата на Netflix от 2016 г.

„Попитай StoryBots” включва гласовете на много знаменитости, включително рапъра Снууп Дог, актьора Едуард Нортън и комика Али Вонг.

И Грег, и Евън Спиридълс ще останат в Netflix и ще работят в анимационния отдел на компанията. Двамата ще се фокусират единствено върху разширяването на StoryBots, вместо да правят други предавания, в обозримото бъдеще, каза изпълнителният директор на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още