IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Детектив Пикачу" не успя да детронира "Отмъстителите" от върха на боксофиса

"Отмъстителите: Краят" запазва челната си позиция в Северна Америка за трета поредна седмица

10:07 | 13.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pokemon Detective Pikachu Facebook page</em></p>

Снимка: Pokemon Detective Pikachu Facebook page

Продукцията на Walt Disney “Отмъстителите: Краят“ запази челната си позиция в боксофиса в Северна Америка за трета поредна седмица – поредното постижение по пътя ѝ да изпревари „Аватар“ от 2009 г., като най-печеливш филм в историята, пише Bloomberg.

Лентата на Marvel за супергерои генерира 63,1 млн. долара от продажбата на билети в кината в САЩ и Канада този уикенд, сочат данни на Comscore. Това беше достатъчно, за да срази премиерата на „Pokemon: Детектив Пикачу“, който е дело на Warner Bros. “Детектив Пикачу“ генерира 58 млн. долара приходи.

От своя страна, анализаторите очакваха „Отмъстителите: Краят“ да събере 70,7 млн. долара в рамките на три дни. Филмът трябва да премине границата от 2,79 млрд. долара глобално, за да надмине „Аватар“.

Инерцията, която лентата със супергерои набра, очаквано започна да се забавя, докато на пазара излизат по-големи нови продукции.

Приходите от продажби на миналогодишния хит на Marvel “Отмъстителите: Война без край“ се свиха с 46% в рамките на третия уикенд и по време на Деня на майката. И все пак филмът на Disney е вторият филм, който води в боксофиса три поредни седмици тази година. Продукцията на Universal Pictures “Стъкления“ се задържа на върха за четири седмици, в края на януари и началото на февруари.

Продължаващият 1 час и 40 минути „Детектив Пикачу“ предлага по-кратка опция за родителите с деца, които са прекалено малки, за да прекарат три часа, гледайки „Отмъстителите: Краят“. Очакваше се „Детектив Пикачу“ да генерира 56 млн. долара според Box Office Pro.

“Мошенички от класа“, в който участват Ан Хатауей и Ребел Уилсън, събра 13,5 млн. долара, което се оказа малко под прогнозата за 15 млн. долара.

Два други филма направиха дебют в повечето кина този уикенд. STX Entertainment пусна „Poms” за група жени, които създават мажоретен отбор. Fox на Disney пък пусна „Толкин“ за автора на трилогията „Властелинът на пръстените“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още