Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Китай налага мита върху американски стоки за 60 млрд. долара

Пекин игнорира предупреждението на Тръмп и ескалира допълнително напрежението със САЩ

   1| 2| 3    
8
 
4
 
21
zelka007 до: Hahoto
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
и какво ще стане като спрът чайниците да бълват изведнъж . я напиши , че ми стана интересно :))) . ще се изчисти търговията от б о к л у ч к и ... това ще стане , да си копат само за тех си . чак пък такава зависимост от китайски стоки , леле ... светът ще си възстанови работните места :))) . да , има сектори дето са създали много тясни снабдителни вериги и с евтина работна ръка и перфектно в някои отношение планиране са постигнали почти пълен монопол . но само в някои сектори . просперитета трябва да е сравнително равномерен . нали точно това се случва в момента , започват да ги ограничават постепенно .

и другото е вярно , огромен пазар е техния - 1,4 млрд хомогенен - няма да правиш продукти с различни спецификации , плътен - нямаш голями транспортни разходи , рекламните послания са еднакви за цялата държава ... но както има протекционизъм на техния пазар , така по света започват реципрочни мерки . абсолютно си прав за "хищнически, конфискационни и меркантилни практики" ... много добре си ги подредил :))) и преди да са станали прекалено голями за да срутят къщичката , сега ставаме свидетели на тези "войни" ... плюс това и д.и.в.а.щ.ината дето са спретнали в южнокитайско море ...

https://www.visualcapitalist.com/visualizing-worlds-biggest-exporters-2017/

а вече са доста големи , но не в мащаба дето споменаваш ...

и ч е п ъ т за зеле е отговорна работа , най важният елемент в една многовековна традиция . без него , колкото и да е елементарен за направа и употреба , изтича зелевата чорба , която също има култово предназначение за тази традиция , и не става зелето . а като не стане зелето изчезва магията на коледата , няма ароматно свинско , няма зелева чорба с праз , няма мезе от кисело зеле с червен пипер , няма сърми :))) . не подценявай ролята му . обикновен (цензура) а дава смислен завършек на цялата година , и подготвя идването на новата ... ;)))
3
 
16
 
20
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Заради алчния американски бизнес американците загубиха 5 000 000 работни места от 2001 година до сега. Места изнесени в Китай. Пуснаха Китай в СТО, оставиха го да си прави държавен капитализъм, да краде технологии. Алчността отвори *** на китайската бутилка. Евентуалната търговска сделка, не е между две подобни системи, които търсят по-близки връзки. По-скоро това е фундаментален сблъсък между два коренно различни икономически модела. Най-добрият резултат за САЩ е подробен документ, в който Китай се отказва от своите хищнически, конфискационни и меркантилни практики, като осигурява достатъчно средства за наблюдение и своевременно прилагане на споразумението.
Най-добрият резултат за китайските комунисти е да се вдигнат тарифите чрез подаване на фалшиви документи с фалшиви, неподлежащи на изпълнение обещания, които ще позволят да изтече мандата на Тръмп и да се надяват на по-малко антагонистична алтернатива от демократите.
6
 
18
 
19
Hahoto до: zelka007
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Кога ядохте сите китайските кюфтета ни рИвахте!!! Всичкото бизнес се изнесе на йовтиното в Китай. Откри всякакви производства, сега чайниците били лоши. Че то 70 процента от стоките по света са мАде от Чайна, ако спрат да бълват пазарите ще се взривят кое нагоре, кое надоле и целия ред ще се сгромоляса изведнъж и за дълго.... Но поне *** за зеле в новия свят ще е скъп ;)))
5
 
20
 
18
Hahoto до: Sokratus
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Нищо не отричам :)
Сметни си цифричките 13.4 трилиона към 540 милиарда износ - 4 процента.
Докато стане "изнасянето", американците ще си купуват с 25 процента по-скъпи компютри, смартфони, дрехи и обувки - на печелившите честито. Китайчетата ще свалят юана, което ще им подпре фирмите, ще изпилят лекинко цените на износа надоле и ще намажем ние по-евтини техни стоки. Ще стане като полските ябълки, заради руското ембарго.
8
 
11
 
17
Sokratus до: Hahoto
преди 1 седмица
Винаги ме е изнанадвало отричането на фактите!
БВП САЩ - $21 трлн - БВП Китай - $13,4 трлн
Търговия САЩ - $120млрд, Китай $540 млрд - Дефицит $420млрд!?!
Отделно от това Китай държи над $1трлн книжа на САЩ и валутни резерви в размер над $3трлн!
Топ 3 стоки изнасяни от Китай за САЩ:
компютри $77млрд, смартфони - $70млрд, Дрехи и обувки - $54млрд
Топ 3 стоки изнасяни от САЩ за Китай:
Самолети - $16млрд, Соя - $12млрд, Коли - $10млрд.
Американските мита може да достигнат до $100млрд на година, с които съвсем спокойно може да се компенсира целият износ за Китай. Отделно от това изнасянето на дрехите и обувките от Китай към други страни ще се ускори с огромни темпове и може да бъде изнесено изцяло в рамките на една година! Виетнам, камбоджа, Индия, Бангладеш и др само това чакат!
Например Европа може драстично да увеличи износа на колела към САЩ, което е много положително за България!

4
 
20
 
16
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
тези мита са капка в това за което се борят х'американците . един вид за пред хората , за отвличане на вниманието . целта въобще не е да се върне старото положение . то НЯМА да се върне повече в средносрочен план . тече тотално пренасочване на търговските потоци . целта е максимално изолиране на китай от развитите пазари , изолиране от придобиване на ресурси , изолиране от придобиване на технологиии пр. . причината ? китайците чупят установения ред в света и споразуменията . как ? ами така :

https://www.telegraph.co.uk/news/2018/01/09/diplomatic-protests-china-shows-militarised-artificial-islands/

и заявяват претенции за контрол над целия търговски поток от там за 5 трилиона долара :))) . засеганти са всички от региона . утре ще решат да вдигнат остров някъде другаде и да имат претенции там :))) . това е онова което дразни света и рижият китеник е просто високоговорителя . глашатая дето съобщава . нищо повече . китайците чупят световният ред по начин по който нито русия , нито х'американците , нито която и да е европейска държава не си позволява да го прави . мда , затова постоянно се говори , че вече трябват обединени европейски сили , че трябва самолетоносач европейски и засилване на военната мощ на континента ни . тъй , лека полека отдалече и по малко . не изведнъж :)))

добре дошли в новият свят ...
19
 
10
 
15
khao до: Minka
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
соя срещу компютри ... баси удара с *** по *** дето са направили тия шаолинци :):)
а Китайците от къде ще внасят манджа, щото вече и те разбраха че ориза не е единственото нещо за ядене
0
 
15
 
14
преди 1 седмица
CHINA SAYS TO RAISE TARIFFS ON SOME U.S. GOODS FROM JUNE 1
CHINA SAYS TO RAISE TARIFFS ON $60B OF U.S. GOODS
CHINA SAYS TO RAISE TARIFFS ON 2493 U.S. GOODS TO 25%
CHINA MAY STOP PURCHASING US AGRICULTURAL PRODUCTS:GLOBAL TIMES
CHINA MAY REDUCE BOEING ORDERS: GLOBAL TIMES
CHINA ADDITIONAL TARIFFS DO NOT INCLUDE U.S. CRUDE OIL
CHINA RAISES TARIFF ON U.S. LNG TO 25% EFFECTIVE JUNE 1
CHINA TO RAISE TARIFFS ON IMPORTS OF U.S. RARE EARTHS TO 25%
9
 
11
 
13
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
евала Перчем, единственото правилно нещо дето си хванал, тия трябваше да бъдат ошамарени овреме !
2
 
29
 
12
Minka до: Hahoto
преди 1 седмица
Земеделските производители, които бяха едни от най-големите поддръжници на Тръмпя, страдат най-много. И ще страдат. Китайците удариха там където ще боли най-много. Соя, царевица и пшеница.