IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК очаква САЩ да удължат крайния срок за нови мита върху автомобилния сектор

Според Сесилия Малмстрьом крайният срок би могъл да бъде удължен, тъй като Вашингтон е фокусиран върху продължаващите преговори с Пекин

16:46 | 13.05.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Европейският комисар по въпросите на търговията Сесилия Малмстрьом заяви, че очаква американският президент Доналд Тръмп да отложи крайния срок за въвеждане на мита върху вносните коли от Европейския съюз (ЕС). Това заяви самата тя в интервю за германското издание Sueddeutsche Zeitung, цитирана от Ройтерс.

Тръмп, който увеличи митата върху китайски вносни стоки за 200 млрд. долара, трябва да вземе решение за налозите върху европейските автомобили, които биха могли да засегнат пазар на стойност 47 млрд. евро.

Според Малмстрьом крайният срок би могъл да бъде удължен, тъй като Вашингтон е фокусиран върху продължаващите търговски преговори с Пекин.

„Има сигнали, че може да бъде удължен – заради преговорите между САЩ и Китай“, посочи Малмстрьом.

Ако обаче американският президент все пак реши да наложи митата на 18 май, ЕС е изготвил списък от американски продукти на стойност 20 млрд. евро, които ще бъдат обложени с реципрочни мита, заяви тя.

Европейските лидери от дълго време посочват, че няма да обсъждат търговски споразумения под заплаха от страна на Тръмп, което неколцина сравниха със заплаха под дулото на пистолет.

По време на неофициалната среща на лидерите от ЕС в Румъния в края на миналата седмица френският президент Еманюел Макрон заяви, че страните от ЕС трябва да останат единни и да се изправят заедно пред Китай и САЩ като равен.

„Разделенията ще са нашата слабост", предупреди френският лидер.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
mavericos4
преди 4 години
Тръмпунгера вече е под общ знаменател с Пууттккиинн, еднакво глупав и вреден за собствения си народ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
Mohave __
преди 4 години
Искат да кажат , че големият мъж не може да води война на два фронта .За да докаже обратното Тръмп трябва да въведе митата със задна дата .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още