Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Експерт: Няма да е изненада, ако цените на имотите започнат да се понижават

Настоящият цикъл на пазара на жилищни имоти е към края си, казва проф. Джакомо Мори

   1| 2    
0
 
5
 
19
al64ad до: chesmir
преди 5 дни
Няма профилна снимка
със "заключението" си
"сложихте каруцата пред коня " :)
0
 
7
 
18
al64ad до: Sakamano
преди 5 дни
Няма профилна снимка
въпросът е кой какво разбира под "ще започне съвсем скоро" ;)
а приказките ,че който знае тайминга ще е много богат са за наивници....с милиард може да направиш няколко,но със стотици хиляди няколко милиарда -не....."парици при парици отиват"...
така че, всеки скача според тоягата и гледа да отръфне нещо от богаташката трапеза :):)
7
 
16
 
17
преди 5 дни
Няма профилна снимка
Слушам го вече 4 години. От последната такава статия цените са се вдигнали още повече,а и ако паднат вероятно ,ще се вдигне лихв процент
2
 
15
 
16
Sakamano до: al64ad
преди 5 дни
Теорията за икономическите цикли ми е добре известна и не я отричам, също така имате право, че в някой бъдещ момент положително ще влезем в рецесия. Спорният въпрос е: "Кога?" Възможно е възходящата фаза да продължи още с години, но вие очевидно смятате, че вече сме стигнали върха и спускането ще започне съвсем скоро. А това е само предположение. Ако действително можехте да предскажете началото на всяка фаза от цикъла, щяхте да сте много богат човек. Колкото до безотговорните приказки - да, те биха могли да ускорят, както и да задълбочат кризата.
2
 
8
 
15
al64ad до: Blueberry
преди 5 дни
Няма профилна снимка
имотът е по-особена ЧАСТ от ДЪЛГОСРОЧНАТА кошница за защита на кеша . При умело "влизане" на пазара с ДО 30 % от наличният кеш /в подходящ момент,няма да си толкова зависим от факта ,че това не е бързоликвиден актив и ще си до голяма степен предпазен от цикличността/изборът кога и при какви стойности да продадеш /.
Не говоря за Бг разбира се.

0
 
13
 
14
al64ad до: Sakamano
преди 5 дни
Няма профилна снимка
криза ще има и това не зависи нито от вашите,нито от моите желания. Както по долу писаха никой не е отменял иконом. цикличност. Всичко е до тайминга-даже и там вече има леекичко проясняване. единственото което можем да направим е да предприемем мерки /кой както ги разбира/ да ограничим щетите ЛИЧНО за собствените си "бизнеси".
по модерному речено да "хеджираме"
:):)
1
 
37
 
13
Blueberry до: Sakamano
преди 5 дни
Няма профилна снимка
Кризи е имало и ще има. Кого е следващата вече не е въпрос за един милион, а трилиони. Но всъщност съм съгласен наполовина с написаното от вас - че при спад в цените и строителство ще страдат повечето. Но не е ли нормалното развитие? Но не съм съгласен, че имотът е защита на кеша. Който блокира толкова пари трябва да е наясно, че точно когато му трябват най-много пари, имотите се търсят най-малко.
13
 
15
 
12
Sakamano до: Blueberry
преди 5 дни
Аз лично не принуждавам или убеждавам никого да купува имоти. Често някои ме обвиняват, че съм бил брокер, което не е вярно. Единственото което ме интересува е да не психирате хората, че предстои нова голяма криза, защото от това може да пострадат много бизнеси. Включително и моя.
4
 
33
 
11
Blueberry до: Sakamano
преди 5 дни
Няма профилна снимка
Точно така - купувайте неликвидни тухли в БГ. Строителството бута икономиката нагоре в момента, не може без купувачи.
23
 
8
 
10
Sakamano до: Sandy
преди 6 дни
Лихвите по депозитите също не са отрицателни. Вярно, те са относителни спрямо инфлацията, но ако държиш парите в кеш ще си по на загуба.