Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Президентът на Австрия: OMV няма да оттегли подкрепата си за „Северен поток 2“

Заплахите на САЩ няма да променят виждането на австрийската компания, категоричен е президентът на страната Александър Ван дер Белен

   1| 2    
0
 
8
 
11
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Зелка, ти като отидеш през лятото Боровец може да намериш хотел но много ниски цени. Що не ми предложат тези цени през зимата?
Като почнем да купуваме на по-ниски цени през зимата пак може да говорим. Руснаците ще спрат газта през Украйна. Ние нямаме за сега друг подходящ доставчик. Нека предложат на България целогодишни доставки на LNG през Гърция. Ние сме им готов клиент. Няма нужда да е по-евтино. Нека да е на цените на Газпром. Ще се отървем веднъж и завинаги от руската газ.
И малко за северен поток 2. Като им е толкова евтин LNG що не го предложат и на германците с 10% под цената на Газпром ами създават всячески спънки? Германците да не са такива будали че да купуват скъп руски газ, а не евтин американски?

Също се сещам като чета твоя коментар. 90-те години на миналият век си купувах масло в магазина и ми беше чудно как френското масло с транспортни разходи и мита излиза по-евтино от българското?
Сега вече знам "краварката е в левият ъгъл". Купуваме чуждо масло което ни е скъпо и прескъпо, но нямаме евтино българско щото много производители фалираха.
1
 
17
 
10
многодобре до: zelka007
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
...ако намериш отговор на въпроса, " Защо Германия иска да купува руска газ? " ще разбереш и защо САЩ се опитват по всякакъв начин да им попречат! ...от страна на Русия, до този момент, не съм чул отправена нито една заплаха към американски бизнес проект. ...пазара действа и налага определена стока.... защо америка не използва пазара, като арбитър и неговата оценка?
4
 
8
 
9
преди 1 седмица
тоя еббаси нахалника, аз бих прокопал канал от Атлантика за сашевския течняк какви са тия руски глупости ? ....:))
3
 
11
 
8
ABBA до: zelka007
преди 1 седмица
Мдааа, само кремълският властелин....
Тукашната клептокрация е непорочна девица,
отглеждана в консервативна патриархална среда!
11
 
2
 
7
zelka007 до: Императорът
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
импе , що булгаргаз като обяви търг за газ да заредят газохранилището в чирен , получи по-ниска цена с 10% от LNG оператор отколкото на оператор с руска тръбна газ ? мхммм ? как стават тия работи я ни обясни ? и друга тема за размисъл ти предлагам . ако не бяха LNG терминалите на колко щеше да ни продава газ саша милер в европа , справка негови изказвания за компания от 1 трилион долара отпреди 5-6 години ? а сега , ще не ще , трябва да се съобразява с тези цени и да поддържа здравословен марж от 5-10 % под тях за да продават ... нали така :))) . факт , за да можеш пълноценно да се възползваш от LNG търговията ти трябва доста сериозна LNG инфраструктура , многомилиардна ифраструктура . за радост или не тази инфраструктура се изгражда в европа . в азиатския регион е изграден и си я ползват активно хората . готиното на такава инфраструктура е независимостта . можеш да купуваш LNG от различни оператори . пак има договори за количества , но не е като имаш една тръба и да чакаш вовата посред зима да се пазари за цената , нали ? а сигурността на енергийните доставки от рассия върви с политически условия ... факт , подкрепен с дългогодишна практика от кремълските властелини :)))

"Свободата, Санчо, е едно от най ценните блага, с които Бог дарява хората." ... :)))

14
 
13
 
6
Стоян Петров до: Императорът
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
През сапа ми е за говедарес и за ват.ниците. Виж само как анадолския тарикат ги играе. Едните му построиха газопровод и сега той им казва няма да купувам, ако не смъкнете цената, другите се натискат да му дават Пейтриът едва ли не даром.
16
 
11
 
5
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Не си компетентен да коментираш подобни теми. Аз също съм лаик, но имам елементарна представа. Единствено можеш да преписваш опорки. Та всеки терминал има пречистваща система. С нея се отстраняват механични примеси, хидрати, сероводород, въглеродни оксиди и други в зависимост от състава. Може да има инсталация за отделяне на определена субстанция - етан например. Така че с не много средства, състава на природния газ се довежда до желания. Не искам да ограмотявам, за това само ще те уведомя, че продавания американски LNG имаше повече MMBTU на 1 куб метър.
13
 
25
 
4
Императорът до: Стоян Петров
преди 1 седмица
Стояне петров - дай сериозни източници за твърденията си. Турция се буташе за тоя газопровод... и не само Турция.
Германия за пръв път от ВСВ насам се осмели да се опълчи на САЩ, сигурно щото нямат нужда от руски газ? LNG е по-евтина само в болната ти фантазия. Отделно САЩ няма какво да изнесат за Европа, те са нетен вносител. Има достатъчно информация кой колко внася и колко изнася, включително с картинки и графики, за да не си измъчваш много мозъчето, та да те заболи тимберичката.
Докато говедорес лаят, загубиха и богатите находища в Западна Канада, чиято концесия я взе Мидичката и подписа договор за износът на газ към Япония, а не към САЩ.
12
 
19
 
3
преди 1 седмица
А съвсем случайно от някой кремълси бот да си чул,
че шистовата газ е доста боклучива, т.е. като калории и химичен състав?
За цена дори не си помислям да обяснявам!
10
 
23
 
2
преди 1 седмица
" Затова и са тези приказки за " скъпата" американска газ, въпреки че втечнената отдавна е по-евтина от тръбната"

Счупи т.ъ.помера!