Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Президентът на Австрия: OMV няма да оттегли подкрепата си за „Северен поток 2“

Заплахите на САЩ няма да променят виждането на австрийската компания, категоричен е президентът на страната Александър Ван дер Белен

   1| 2    
16
 
6
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
В первом квартале 2019 года покупки Турцией российского газа достигли минимальных значений за последние 10 лет, сообщили в Газпроме.

Импорт российского газа сократился с 7,917 млрд кубометров до 4,522 млрд кубометров по сравнению с аналогичным периодом 2018 года, передает «Интерфакс».

Эти показатели были ниже только в первом квартале 2010 года, когда Турция импортировала 4,323 млрд кубометров. Отмечается, что страна поражена валютным и экономическим кризисом, который существенно влияет на покупательскую способность. Вместе с тем Анкара увеличивает закупки газа у Азербайджана и импорт СПГ на мировом рынке.


Копирах този днешен материал на друго място, но ще се повторя. русия построи турски, а той се оказа ненужен. През най-зимните четири месеци на годината-4,3 млр. куб метра. Предполагам за цялата година около 12 млр куб метра. Това е малко повече от капацитета на Син поток, Турски се оказа едни големи руски празни приказки. Със Северен поне според мен ситуацията е аналогична. Руснаците са продали дялове от находища на компанията. Обещават и ако се осъществи Северен-2, тя да се продава в Европа през него. Затова и са тези приказки за " скъпата" американска газ, въпреки че втечнената отдавна е по-евтина от тръбната. Австрия е напусната от руските войски през 1955 година. Доста австрийски фирми са заченати с КГБ капитали. Не ме изненадва и факта, че ОМВ е основана,... ха 1956 година.