Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Само въвеждането на интелигентни системи ли ще повиши пътната безопасност

Трябва да се намери финансиране за поддръжка на пътната мрежа, препоръча д-р Николай Иванов, председател на Българска браншова асоциация "Пътна безопасност"

0
 
0
 
2
преди 1 седмица
Докато КАТ-аджиите следят единствено за скорост на прави участъци тип "касичка", нещата няма да се оправят, каквито и интелигентни системи да бъдат въведени.
Докато изградилите пътя и поддържащите пътя не започнат да носят наказателна отговорност за несъответствия със стандартите за път - нещата няма да се оправят.
Докато не започнат да санкционират мутрите по пътищата - нещата няма да се оправят.
1
 
4
 
1
преди 1 седмица
Отговорът (на заглавието като въпрос) е не. На мнение съм,че трябва по-затегнат контрол по пътищата и по-солени глоби, които да замислят шофьорите. Ниската култура е на лице, а оттам и безхаберното шофиране и неспазване на никакви правила(особено на тея с бмв-тата - те са по други правилници за движение по пътищата и си мислят,че са със специален режим на движение).
Колкото до инфраструктурата и нейната поддръжка...новоизградените "магистрали" дори не покриват минимален гаранционен срок. Факт,че на първи ден след откриването на магистралата София-Бургас вече имаше коловози и дупки. А "магистрали" е в кавички, защото според световните определения за аутобан - това е път с 3ленти на движение + 1 аварийна във всяка посока. Таквоз животно в БГ няма. Пък и както се казва в един култов БГ сериал - "ако вземем да направим читави пътища, които нямат нужда от ремонт за 10 години напред, от къде, аджеба, ще печелим"
Та това е, интегрирайте интелигентни системи за следене на пътната обстановка, но мобилизирайте и КАТ-аджиите да контролират и следят за спазването на правилата,сваляйте номера, взимайте книжки, сложете по една нула (0) още на размера на глобите и дерзайте.