IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До няколко месеца Volvo ще представи изцяло електрически автомобил

През 2018 г. у нас са продадени 280 возила от марката, а пазарният дял на компанията у нас за леки коли е около 0,7%

15:45 | 16.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Мото-Пфое</em></p>

Снимка: Мото-Пфое

Volvo ще представи изцяло електрически автомобил в следващите месеци. Това коментира пред Investor.bg маркетинг директорът на Мото-Пфое Александър Костадинов. Tой разкри още, че от лятото на тази година почти всички модели, които се предлагат от Volvo, ще бъдат електрифицирани. Очаква се процесът да се финализира до края или началото на следващата година.

Вчера официално отовори врати първият в България самостоятелен търговско-сервизен център на марката. На церемонията присъстваха Франк Версавел, вицепрезидент на Volvo Cars Group за регион EMEA, Масато Ишида, генерален мениджър за Европа, Близък Изток, Африка в Sumitomo Corporation и Атанас Фурнаджиев, изп. директор на Мото-Пфое България. Изпълнител на търговско-сервизният център е „АТ Инженеринг 2000“ ООД. 

Александър Костадинов сподели още, че SUV гамата на Volvo е най-предпочитаната от българите, а най-продаваният модел на марката е Volvo XC 90, следван от XC 60 и най-новият член от SUV – XC 40. През 2018 г. у нас са продадени 280 автомобила от марката, а пазарният дял на компанията у нас за леки автомобили е около 0,7%. Премиум пазарният дял за миналата година е над 15%.

Костадинов обясни още, че Volvo ще представи изцяло електрически автомобил в следващите месеци, като разкри, че от лятото на тази година почти всички модели, които се предлагат от Volvo, ще бъдат електрифицирани. Очаква се процесът да се финализира до края или началото на следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още