IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Политолог: Предложението за общоевропейска заплата е несериозно

Измести ли се акцентът на европейския дебат, коментира Стойчо Стойчев

10:45 | 17.05.19 г. 2
Политолог: Предложението за общоевропейска заплата е несериозно

Европейският дневен ред вече е доста изместен, той не се движи само по оста „ляво-дясно“. В последните години евроскептичните партии засилиха влиянието си в своите общества. Към момента това е по-скоро на дневен ред. Кандидатите за председател на Европейската комисия обаче на големите европейски семейства сякаш не обръщат внимание на проблема. Това е мнението на политолога Стойчо Стойчев, изказано в предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV Bulgaria.

„Много скоро след изборите кандидатите за председатели на Европейската комисия ще си дадат сметка за нагласите в Европейския парламент и може би ще преосмислят реториката си, за да се води дебат по съществените проблеми“, смята той. – Несериозно е, когато в част от държавите се поставя въпрос изобщо за съществуването на Европейския съюз, на европейско ниво да се коментира въвеждането на общоевропейска заплата например.“

Политологът подчерта, че изборът за заместник на настоящия председател на Комисията Жан-Клод Юнкер ще се направи на базата на динамични дипломатически ходове и преговори, чрез които да се постигнат максимално устойчиви компромисни решения за всички държави.

„За момента няма кандидат, които да постави ЕС равностойно на масата на преговори със САЩ, Китай или Русия“, категоричен е Стойчо Стойчев.

Повече от коментара на политолога в студиото вижте във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 1
KMETA
преди 4 години
Цяла европа с Български заплати !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
Sakamano
преди 4 години
За момента няма кандидат, които да постави ЕС равностойно на масата на преговори със САЩ, Китай или РусияТова е вярно, но не толкова заради липса на качества у кандидатите, а защото лидерите на САЩ, Китай и Русия представляват федерации, а Европейският председател - съюз между отделни държави и по тази причина има много по-малки правомощия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още