Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Все още не се вижда краят на доларовата доминация

Понастоящем доларът е доминиращата валута за търговски фактури, което насърчава емитирането на дълг в зелено

0
 
0
 
10
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
До Grosss: И какво ще купи на тяхно място ? Само дано не е евро,че ще станем веднага за мустака. А ако масирано продава долари просто ще вкара нитро в икономиката на САЩ.
2
 
4
 
9
преди 4 седмици
China sells most U.S. Treasuries in nearly two-and-a-half years
https://www.reuters.com/article/us-usa-treasury-securities/china-sells-most-us-treasuries-in-nearly-two-and-a-half-years-idUSKCN1SL2U4
------------------------
е не се вижда не не не ич, не знам ко праят тия тогава .... :))?
11
 
39
 
8
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ще си намерят майстора, не може толкова дълго да нарушаваш брутално фискални правила и това да остава незабелязано и безнаказано. Вярно светът е голям и поемаше всичко това почти без последствия до сега, но това не е нормално нали. Това не може да продължава по този начин. На прага сме на промяна, как ще изглежда за сега не е съвсем очевидно, но това безобразие с долара ще продължи с бавни или бързи темпове в зависимост от нестандартността на следващите президенти на САЩ. Чичо Дони с неговите амбиции, според мен ускорява процеса, въпреки че доларът изглежда силен и безалтернативен сега, нека видим как ще изглежда след няколко години. Нека видим ответния удар на китайците за Хуавея, ако изобщо се стигне до санкции против него, почти съм сигурен че това е едно дрънкане на оръжия. Като седнат с молива и тефтера разумните хора зад Дони ще го убедят да спре с юношеските си изцепки.
34
 
19
 
7
Sans importance до: Grosss
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Всичко, което казвате, е така.

Проблемът обаче е, че никой не иска да им продаде суровини или храни за йоани. А и самите китайски капиталисти не искат да си изтеглят инвестициите от САЩ, защото смисъла им да са капиталисти и да правят пари от индустриалната мощ на Китай е след това да отидат с парите си в Лос Анджелис, Ню Йорк и Сидни. Или поне Хонг Конг. Ей тези тънки, да ги наречем културни разлики, на Китай много му се опъва да победи. И няма изглед да го направи. Щото през лятото на 2017г., когато две южнокорейски колежки дойдоха в България с туристически цели, баба ми ме дръпна настрани и ме попита тия жени дали са ментално болни, щото имали много *** физиономия и носа им бил много сплескан, и дали се къпели редовно, щото черните им коси лъщели като на ***. Нали.
20
 
45
 
6
Grosss до: studioaa
преди 1 месец
Китай е най-големият пазар за всякакви стоки като почнеш от петрол,храни
и всякакви суровини.Китай е един от големите инвеститори в САЩ и когато
започнат да изтеглят капиталите ще стане мътна и кървава.Китай е
индустриялната фабрика на света и са твърде големи ,че някой да се бъзика
с тях.

12
 
46
 
5
Krieghoff до: studioaa
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Чичо, няма да доживееш да видиш краха на еврото.
33
 
35
 
4
преди 1 месец
Няма профилна снимка
В края на краищата и земята ще спре да се върти. А относно темата, края на доминацията на долара се вижда, но през крив макарон.
53
 
22
 
3
преди 1 месец
Доларовата доминация ще продължи поне още 50 години или дори повече, просто защото няма други конкурентни алтернативи. еврото за нищо не става и е напълно нефункционално, а Китай няма никакви природни ресурси, с които да покрие валутата си. Скоро ще видим крах на евозоната и това ще ревитализира $ поне за известно време.
14
 
34
 
2
преди 1 месец
Много вероятно е след Русия и Китай и други да последват примера им.
16
 
43
 
1
преди 1 месец
В края на краищата Китай ще спре да купува книжата на САЩ и бавно и полека
ще почне да се освобождава от тях.