IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джо Байдън: Доналд Тръмп води разрушителна политика

Според бившия вицепрезидент и настоящ кандидат президент на САЩ сегашният държавен глава управлява с натиск и демонизира своите опоненти

11:30 | 19.05.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Кандидатът за президент на САЩ Джо Байдън.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Кандидатът за президент на САЩ Джо Байдън. Снимка: Ройтерс

Демократът Джо Байдън, бивш вицепрезидент на САЩ и кандидат за президентските избори през 2020 г., започна кампанията си с предложение за платформа, основаваща се на сътрудничество и единство между партиите, и с критики към "главния разединител" Доналд Тръмп, предаде ДПА. 

Седемдесет и шест годишният Байдън е един от над 20 претенденти за номинацията на Демократическата партия за изборите. Дългата му политическа кариера и центристки позиции допринесоха за това той да се превърне във водещ претендент за партийната номинация.

Пред свои привърженици във Филаделфия Байдън заяви, че "ще възстанови душата на нацията".

"Нашата политика се занимава с разделение, а президентът ни е главният разединител", каза бившият вицепрезидент и обеща да постигне единство между републиканци и демократи.

Голяма част от речта си той посвети на остри критики към Тръмп и "разрушителната му политика", цитирайки разделянето на семейства на границата с Мексико и реакцията на президента на националистически митинг в Шарлътсвил през 2017 г., в която мнозина съзряха подкрепа за крайнодесни организации.

Ако американците искат президент, който засилва разделението ни, управлява с натиск, демонизира опонентите и бълва омраза, аз не съм им нужен - имат си президента Доналд Тръмп, каза Байдън.

Кандидатирам се, за да предложа на страната ни - на демократи, републиканци и независими - един различен път. Не връщане към нещо, което никога не е съществувало, а към бъдеше, което осъществява истинския ни потенциал като страна, отбеляза той, имайки предвид лозунга на Тръмп "Да направим Америка отново велика".

Байдън говори също за достъпа до образование и здравеопазване, и за климатичните промени, включително за нуждата от "революция на чистата енергетика".

Джо Байдън се кандидатира за президент за трети път. В течение на 35 години той беше сенатор, преди да се присъедини към Барак Обама на изборите през 2008 г. и да бъде негов вицепрезидент осем години.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
michaelis12
преди 4 години
а да бе, за тва икономиката ви е в подем, после ше станете пак разбридана *** как си беше кат сега в Буллгаристана и тагай чайниците верно ше ви го сложат в задния двор, ама нека ве щом има тъппаци да го слушат тоя шушшляк после ако искат аз да съм им виновен ?? .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 9
Императорът
преди 4 години
Ти не си нужен на американците, както сам подозираш, защото очевидно нямаш никакви други идеи, освен да плюеш по един велик мъж, който е безкрайно над тебе във всяко отношение. Очевидно е, че Доналд ще управлява още един мандат - демократическата измeт е неспособна да издигне нито един реален негов опонент.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още