Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

В икономически план Германия се държи като джудже, а не като великан

Само малка държава може да заяви, че поддържането на голям бюджетен излишък е нейна работа, коментира Мелвин Краус за Bloomberg

1
 
2
 
3
преди 1 месец
Този Мелвин Клаус ако беше учител, сигурно вместо двойкаджиите щеше да наказва отличниците, че развалят успеха на класа.
4
 
4
 
2
преди 1 месец
Странното е, че по-стиснатите Холандци критикуват стиснатите Германците!?! Германия и Холандия имат търговски излишък, защото южните страни потребяват на кредит и понижават курса на еврото! Затова те трябва да правят трансфери на юг и нямат да имат бюджетен излишък.
За Европа е нужно северните страни да изтъргуват даването на пари и поемането на дълг на южните държави срещу общи закони, финанси и други общи неща на една държава за да засилят Европа до една от трите международни сили
7
 
7
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"обвини Германия, че иска да бъде като Швейцария – да гледа щастливо отстрани.".........
Германия има сили да се справи с предстояща криза , но не и да помага на други . Германия има сили да спазва правилата , но не и да накара останалите да ги спазват . Да не говорим , че политиката на ЕЦБ е против виждането на Германия , спасителните програми също ..................... Решението беше Европа на 2 скорости , но и това не стана . На Германия не и остава друго освен да се самоизолира и да остави всеки да си носи последствията . Това трябва да направи и ЕЦБ . А дали ще има щастливи наблюдатели ? - щастието идва рядко , но идва . :) ))))))))))))))