Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Експерт: Затварянето на въглищните централи в България ще лиши хиляди хора от работа

ТЕЦ „Марица-изток 1“ разработва технология за съхранение на енергия с капацитет от 10 мегавата, сподели икономистът Красен Станчев

   1| 2    
0
 
0
 
11
преди 1 година
С кюмюра раздялата ще е и трудна и дълга . Но пък до сега доста кюмюрни централи отидоха в небитието , даже една стана собственост в последствие на виден хидролог . Тъй че - нема невъзможни неща , още повече ако е получен правилният шут в гъзa
2
 
2
 
10
преди 1 година
Няма профилна снимка
е то пък една хубава, бяла и чиста работа!
По-добре преквалифицирани отколкото мъртви 40 000
1
 
5
 
9
Mavi Goz до: zelka007
преди 1 година
Мани, мани - днеска с блумбъргови сте си обявили социалистическо съревнование по писане на бисери... Те ги немат числата за нищо, ти разпори енергетиката... Легам си приятно замаян...
3
 
3
 
8
zelka007 до: Mavi Goz
преди 1 година
Няма профилна снимка
ха ха ... едно пепси мъча :))) ... и чакам , та се разписах , пък се бъгна нещо и стана спам да не ти казвам ...

за там се иска образование , а аз с моя седми клас за къде освен за форума ...

затри се нещо :)))
4
 
5
 
7
Mavi Goz до: zelka007
преди 1 година
А бре зельо, ти днеска си в интелектуална еръпция - да не си употребил нещо? Толкова глупости накуп даже и ти не беше писал отдавна... Тая лекция по балансиране на енергийната система къде ти я четоха? Ти вече си готов за енергиен експерт в Блумбърг ТВ... :lol:
1
 
4
 
6
преди 1 година
Няма профилна снимка
ахаааа , стана . та , това важи не само за БГ , важи за целият развит свят , дето сме свикнали толкова много с постоянното наличие на ток в контакта , че липсата му смятаме за липса на цивилизация :))) . има мощности покриващи това първично регулиране на честотата , но ще се налагат постепенно в рамките на десетилетие две , дотогава само ще си говорим за закриване на въглищни централи ... да , старите и нефефективни ще ги закриват , но такива като АЕС Гълъбово - не ... това е реалността .
1
 
2
 
5
преди 1 година
Няма профилна снимка
бре , нещо се бъгва :

--------------
ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” е не само най-чистата, най-безопасната и най-надеждната централа, която използва нови технологии и ноу-хау в страната. Нейните технически параметри й позволяват да бъде една от най-ефективните за целите на балансиране на мрежата от страна на Енергийния системен оператор. Основните предимства, които предлага са бърза балансираща услуга ± 6 MW/минута стъпка на натоварване на блок, по-голям капацитет на блоковете за осигуряване на вторичен контрол, 180 – 343MW брутен диапазон на блок. Централата покрива диапазон на натоварване от ± 15 MW на блок за 30 секунди, като поддържа постигнатото натоварване в продължение на 30 минути в първичен контрол. Само за сравнение, останалите централи, участващи в първичен контрол на системата могат да поддържат диапазон от ± 10 MW.
--------------------------
1
 
1
 
4
zelka007 до: zelka007
преди 1 година
Няма профилна снимка
бре нещо май дълго се получи :

----------------------------------
Нейните технически параметри
3
 
4
 
3
zelka007 до: petsto
преди 1 година
Няма профилна снимка
уффф ... ако беше толкова лесно да се затвори един базов тец . проблема е на друго ниво , не на ниво работници или въглеродни емисии . тука изключвам типично нашенската дивортия да се поддържа отрицателен паричен поток , който да го покрива после бюджета ...

ще пробвам накратко да го обясня . в електрическата мрежа колкото е товара толкова трябва и да е генерацията на мощност , или ако имаш 100 крушки по 100 вата трябва да подаваш точно мощност 10кВт , ако подаваш по-малко ще гаснат или мигат , ако подаваш повече ще изгорят :)))

сега си представи че иванчо си тръгва от работа и гаси 5 крушки , консумацията пада и в рамките на секунда трябва да падне и генерацията , защото ще изгорят останалите 95 от по-силният ток :))) , демек трябва да се намали подаваната мощност . връща се иванчо в къщи и включва печка 2кВт , в рамките на секунда мощността трябва да се увеличи , защото ще изгасне всичко и мрежата ще се разпадне , автоматични защити от токов удар ще сработят и ще изключат всичко :)))

тук е работата на ЕСО , регулира в рамките на секунда целият товар на държавата . ядрените централи и водните централи имат сравнително постоянна мощност и не могат да покриват пиково търсене . тук е мястото на въглищните централи , те обикновенно са тези които поемат пиковите захранвания . и ще цитирам следния пасаж за АЕС Гълъбово :

----------------------------------------
Нейните технически параметри
1
 
8
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
А като плащаме по половин милиард на година за въглеродни емисии по-евтино ли ще ни излезе?