Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Строителни предприемачи: Цените на жилищата ще нараснат с около 5% тази година

Основният фактор, който ще повлияе на жилищния пазар, е политиката на банките

   1| 2    
0
 
5
 
13
преди 1 година
Няма профилна снимка
Аз, друго забелязвам, цените почнаха да падат, строителните фирми са започнали да смъкват цените, явно усещат накъде *** вятъра. Някой частни продавачи също почнаха плахо да коригират цените, вярно с много малко надолу. Явно няма много сделки, няма и интерес към обявите които са на пазара. Все пак мойте наблюдения са за Черноморието, а тук рускоговорящите основно вдигат цените. В момента и за тях е много скъпо, а и след промените в закона за чужденците, все по малко ще купуват.
1
 
29
 
12
sssaaa до: Sandy
преди 1 година
Няма профилна снимка
И аз да споделя, че от няколко седмици в пловдив цените паднаха. За един от затворените новоппстроени комплекси от цена 700€ вече е 550€. Коплексът е в непосредствена близост до Пещерско шосе. Умишлено не посочвам кой е за да не им прая реклама.
1
 
9
 
11
red6 до: red6
преди 1 година
2
 
25
 
10
преди 1 година
Няма профилна снимка
В момента пазара на НИ може да се окачестви като "с3кс със животни". Вече всеки сам си избира дали да е от страната на *** или на козичката. Ако искате да сте чифтокопитно - купувайте.
10
 
12
 
9
преди 1 година
санди е дала много добър съвет.
слушайте я всички. изчакайте, не купувайте.
и не закъснявайте с наемите.
0
 
39
 
8
преди 1 година
Няма профилна снимка
Позаинтересувах се от роднина брокер в Бургас за цените на едностаен апартамент, какъвто търси да купи колега за майка си. Каза ми следното: Цените на едностайните бяха стигнали над 30 хиляди евро, а сега вече има за 23 - 24 хил. евро. От началото на тази година спада е голям. Ако колегата ти няма зор, в следващите няколко години, да не купува, после ще ме споменава за съвета, който му давам.
0
 
28
 
7
Blueberry до: mirodes
преди 1 година
Няма профилна снимка
Тези измислени числа за увеличаващото население са за ушите на пишман инвеститорите, които искат да набият спестяванията си + кредит за малък двустаен и да броят наемите кога ще изплатят имота. Нормално е строителите да преувеличават данни, за които дори полицията не следи (в голяма степен не може), но звучат много добре за клиента. Увеличаващото се население е най-убедителен аргумент за покупка на имот в даден град - увеличението е ясен знак за развитие на града във всяко отношение - и като наличие на добре платена работа, и като място за живот. Е, не са 15-30 000 естествено. Не са и 2600, а почти 4000. Но 4000 не звучи никак убедително за хипотетичния пишман инвеститор, на който се предлагат от всички страни проекти на зелено, кафяво и до ключ в момента. Колко бяха разрешените жилища за посл. трим. на 2018? Към 15 000? Случайно съвпадение :)
0
 
32
 
6
преди 1 година
Няма профилна снимка
На мен ми се струва, че г-н Шопов говори все едно и също, преди време тук имаше негово интервю, сега чета, пак същото. Една лъжа като я повториш 100 пъти - истина ставала! Ха...
За мен господинът Иван Горанов е доста прав, и "положението на някой банки не е цветущо". Дори и лихвите да са ниски, банките вече не ги раздават толкова лесно тия парички, и БНБ вече натиска за ограничения и те са факт.
Тя статистиката си го показва - броя кредитите намалява, мисля, за последните 6 месеца (може и да бъркам, ако е така - поправете ме, нямам нищо против).
А да ми обяснява някой, че новото строителство се "изкупува" и то още на "дупка" и банката давала парички за тая "дупка"... свършиха се тия дето вярват толкова лесно на празни приказки.
0
 
48
 
5
преди 1 година
Няма профилна снимка
София се увеличавала между 15 и 30 хиляди души на година!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Егати и наглата лъжа.За миналата година увеличението е с 2600 души.Не случайно години наред раждаемостта е много по-ниска от смъртността в София.Тепърва ще излязат на пазара тези близо 20 хиляди нови жилища,за които са дадени разрешения за строеж.И тогава ще стане интересно,щото купувачите ще са кът,за разлика от жилищата.
3
 
69
 
4
преди 1 година
Няма профилна снимка
Дрън дрън ярина София растяла :) че и спо 15 хиляди. В София има поне 350'000 пенсионери на възраст между 65 и 85 г. Средната продължителност на живота е около 75г.Това означава, че средно годишно умират около 35'000 души. Раждаемостта в Сф е около 15'000. За да расте Сф с по 15К на година значи, че притокът трябва да е по 35К души, при положение, че държавата намалява с по около 50К на година. Откъде идват тези хора ? Лъжа е всичко това, отделно Сф е пълна с празни жилища. Нека глyпaците купуват...