IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големите китайски авиокомпании искат компенсации от Boeing

След China Eastern Airlines сега и Air China настоява за обезщетение заради проблемите с машините 737 Max

13:10 | 22.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-големите китайски авиокомпании настояват за компенсация от Boeing: Air China заяви в сряда, че е пуснала иск за обезщетение заради спирането от полети на модела 737 Max. Поискани са били допълнителни компенсации, тъй като при доставката на нови въздухоплавателни средства са настъпили забавяния, съобщиха от компанията.

Според китайската държавна телевизия, цитирана от агенция Ройтерс, China Southern Airlines също претендира за обезщетения. През миналия месец пък China Eastern Airlines вече подаде искове за обезщетения.

Народната република беше една от първите държави в света, която забрани 737 Max през март. Това бе предшествано от две смъртоносни катастрофи в Индонезия и Етиопия, като общо загинаха 346 души. Междувременно 737 Max бе забранена за полети по целия свят.

Преди да вземе решение за вдигане на забраната, в четвъртък представители на авиационните власти от цял свят ще се съберат в Далас по покана на щатската федерална агенция FAA за преразглеждане на ревизирания софтуер за сигурност на Boeing и предложенията за обучение.

Всичко по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още