Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Борисов: Газовата връзка с Гърция е с ключова роля за целия регион

Поработихме тихичко, без самохвалство! Не е като с „Южен поток“ и нарушенията в обществените поръчки, твърди българският премиер

8
 
6
 
7
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ние не искаме диверсификация. Искаме само от ''майка'' Русия, на каквато цена кажат.
3
 
5
 
6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Лапсус. Цената на терминала е 350 милиона долара, а не милиарда.
8
 
7
 
5
Стоян Петров до: Mavi Goz
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Под целия регион се разбира България и другия руски сателит Сърбия. Общата ни потребност е около 6 млр куб метра на година. Газопровод с капацитет 5 е напълно достатъчен. Вероятно всичко това се афишира на фона на гласуваната в САЩ безвъзмездна помощ за такива енергийни проекти. Борисов се надява да убеди американците да ни подарят един плаващ терминал, точно с този капацитет - 6 млр куб метра. Цената е около 350 млр долара и е поносима. Но от всички писаници някой може да не види истината - Газпром не е това което беше.
13
 
8
 
4
Стоян Петров до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
За съжаление бъркаме не само нас но и цяла Европа. По време на нашето председателство трябваше се подготви и гласува поставянето на СП-2 под енергопакетите. Руските му "приятели" го посъветваха, че е разумно да не го прави за да стане проекта необратим. По време на нейното председателство Австрия също не си мръдна пруста. Не напразно путин ходи по сватбите на управляващата им партия. Трябваше председателството да поеме Румъния, за да се си дойдат нещата на мястото. В крайна сметка от всички най-много объркахме рушняците, защото ако САЩ наложат санкции вероятно проекта ще спре. Мисля си че отново ще бъде изядено руското агне, горкото.
15
 
23
 
3
преди 1 месец
"Борисов: Газовата връзка с Гърция е с ключова роля за целия регион"

Ключова, ключова... Колко да е ключова с 3 млрд. м3? Ключова е за нас -като секне руския газ през Украйна, да не се укостиме окончателно... Така или иначе, от основен транзитьор се докарахме до краен получател. Може нашият "играч" да е имал предвид "ключов" краен получател... :lol:

0
 
17
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не съм сигурен, че агнето ще се съгласи, че е цяло. Иначе не само вълкът, ами и лисицата, и мечката, и риса, и крокодила - всичките хищници сити.
3
 
14
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
тупкаха топката на място 10 години , за да мине номера с капацитета за отклонението към сърбия на саша милер , и сега се юрнаха :))) ... добър ни е бащицата ... и агнето цяло и вълът сит :)))