Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Най-доброто решение за Турция: валутният борд?

В комбинация с реформи в съдебната система и на трудовия пазар това ще постави страната на пътя на богатството, твърди WSJ

   1| 2    
1
 
7
 
13
преди 2 години
Няма профилна снимка
Няма инвеститор (нито външен, нито вътрешен), разчитащ да съществува и просперира от износ, на когото да не му е кеф, да гледа, как труд и режийни му падат в себестойността на продукта :)Ако китайците са му основния съперник на Ердо, на пазара за шир-потреба и хората методично си инфлират юана, какъв самоубиец требе да е соколът, та да си закотвя парите :-0
8
 
6
 
12
Sakamano до: Mavi Goz
преди 2 години
Имам идея какъв да ви бъде девиза: "Бедни, не свободни, но затова пък равни!"
3
 
9
 
11
Mavi Goz до: Sakamano
преди 2 години
Така е - покорна главица сабя не я сече. Редът никога не се променя сам. Редът се налага - винаги от победителите в някаква борба или битка. И както казваше едно видно българско филибье - "Който играй, пичьели. Който ни играй - ни пичьели".Ти пиши повечко тука и ше прокопсаш... ;) :lol:
6
 
4
 
10
преди 2 години
Те борците срещу стария световен ред гледам много са прокопсали.
5
 
13
 
9
преди 2 години
Светът се променя, колкото и на някого това да не му харесва. Променя се природата, променят се хората, променят се и отношенията помежду им, с това се променят и политика, икономика, променят се фундаментални за някаква епоха принципи и обществено-икономически технологии ... Даже бетонните глави се променят, но бавно и с повече бой с ***... Валутният борд е атрибут и инструмент на една икономическа доктрина от досегашния финансово-икономически световен ред, а този ред пред очите ни се променя. Променят го държави и лидери, които имат волята и силата да го оспорват. Турция на Ердоган е една от тях и няма как да използва инструмент на система, срещу която се бори. Този процес нито е бърз, нито е лек и няма да мине без жертви и сътресения, както и няма да протече според прогнозите на тези, които се основават на досегашните фундаменти. Ситуацията в света само за последните 5 години толкова се промени, като няма нищо общо с прогнозите на разни отворковци от тогава, та никой не знае след още 5 години каква ще бъде и кой какви валути ще използва и какви бордове ще налага... ;) :lol:
5
 
7
 
8
Sakamano до: abdul
преди 2 години
Вероятно към долара. Турция е доларова икономика. Но пак повтарям, едва ли Ердо ще се съгласи.
1
 
7
 
7
abdul до: Andy`Z
преди 2 години
Няма профилна снимка
Към някоя "твърда валута" хахаха.
10
 
9
 
6
Sakamano до: Andy`Z
преди 2 години
Абе какъв ти колос. 18-та икономика в света. Дори е след Русия. То когато един колос се поразклати, цял свят го усеща. Идеята е принципно осъществима, само дето не е в стила на Ердо.
6
 
12
 
5
преди 2 години
Това дори не знам защо го четем!?!Турция е икономически колос независимо дали на някой му харесва или не, няма как да въведе валутен борд. Към какво ще върже лирата?
8
 
14
 
4
0pk до: studioaa
преди 2 години
В целия цивилизован свят се намесват пряко в икономиката, Ердо защо да не го прави?