IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon продава цели жилища в САЩ за по-малко от 20 хил. долара

Те включват и безплатна доставка

13:14 | 23.05.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Сглобяемите и модулни жилища стават все по-популярни в САЩ. От 2013 до 2018 г. приходите в индустрията са нараснали с 8,6% на годишна основа и са достигнали близо 10,5 млрд. долара. Само през 2018 г. ръстът е достигнал 4,1%, показват данни на компанията IBISWorld, цитирани от MarketWatch.

Тези жилища стигнаха дори до Amazon и се продават доста добре. Имотни сайтове отвъд океана съобщиха неотдавна, че малка сглобяема къща с площ от 16 кв. м на цена от 7250 долара и безплатна доставка, която според производителя може да бъде направена за осем часа, била разпродадена на сайта на Amazon. След време тя отново се появила в наличност.

И това съвсем не е единственото жилище, предлагано на сайта на гиганта в електронната търговия. „Не съм изненадан, че се продават жилища в Amazon”, казва Трае Бодж, експерт по смарт пазаруването в сайта TrueTrae.com. Според него продажбата на подобни жилища в интернет предоставя нови възможности за търговеца на дребно за достигане до потребители, които са извън неговия район.

Цената на жилищата, които са обявени за продажба в Amazon, варира от няколко хиляди до десетки хиляди долара.

Модулното строителство става все по-популярно и във Великобритания, която трябва да се справя с недостиг на работна ръка. Британското правителство си поставя за цел да строи по 300 хил. къщи на година до 2020 г. и според експерти модулното строителство е единственият начин да изпълни целта си, а традиционните методи за строителство нямат капацитета да изграждат достатъчно къщи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 6
ABBA
преди 4 години
Amazon продава цели жилища в САЩ за по-малко от 20 хил. долара T.e. бараки.Има и дървени жилища в сащ за по 1,5 милиона $.Вярно, гогато земята често се тресе заради континенталният разлом - и това е вариант, но за кокошарник 1 500 000 $ !!!??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 6
pioner
преди 4 години
М да единствения вид жилище което само губи стойност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още