IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво дърпа нагоре онлайн търговията в България и Румъния?

Румънците харчат малко повече пари от българите, което е и единствената разлика между двата пазара, твърди експерт

21:00 | 23.05.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-младите членки на ЕС през 2018 г. попадат в топ 5 на най-динамичните пазари за онлайн търговия в Европа, което свидетелства за неразвитата ниша и безспорния ѝ потенциал. Какви са възможностите в детайли коментира създателят на eCommerce Academy Николай Илчев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Причината за по-динамичното развитие на онлайн търговията у нас и в Румъния е в това, че в Западна Европа не е нещо ново и модерно, а е установен метод за търговия“, обясни експертът. 

Българските мебели, дрехи и обувки се радват на най-сериозен успех в северната ни съседка, смята още Илчев. Той отчита също така, че румънците харчат малко повече пари от българите, което е и единствената разлика между двата пазара.

„Манталитетът на двете държави е сходен. Ако един български търговец има интерес да продава на румънския пазар, той вече е срещнал всички възможни пречки на родна почва. Единствената разлика е, че румънците харчат малко повече пари“, обясни Илчев.

Логистичните организации са достигна такъв етап на своето развитие, че търговците с лекота доставят своите продукти на международно равнище и то в рамките на няколко дни, отбелязва още експертът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още