IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: Без ЕС ще се стигне до национален егоизъм и регионални войни

Най-големият враг на Европа са ненаучените уроци по история, твърди президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.)

10:19 | 26.05.19 г. 22
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Росен Плевнелиев. <em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group, архив</em></p>

Росен Плевнелиев. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group, архив

Едно евентуално разрушаване на Европейския съюз ще доведе до национален егоизъм и регионални войни. Това заяви пред Bulgaria ON AIR президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.). Той бе категоричен, че всички националпопулисти и евромразци, които се борят съюза да се разпадне, са свързани с Русия. Дори и те обаче вече били наясно, че подобен ход ще бъде пагубен за всички.

Плевнелиев също така допълни, че за развитието на Европейския съюз е много важно Франция и Германия да продължат да вървят напред и да дърпат останали страни със себе си.

"Европейското единство е важно за мира. Важно е Франция и Германия да продължат да вървят напред. Дори националпопулистите си дават сметка, че Европейският съюз е проект за мир и разрушаването му ще доведе до национален егоизъм и регионални войни. Най-големият враг на Европа са ненаучените уроци по история. ЕС трябва да се реформира така, че признавайки силата на дадена държава да добави стойност към нея. Всички национал-популисти и евромразци, които имат шанс да изпратят рекорден брой депутати в сърцето на ЕС, са свързани с Русия", разказа той.

Президентът също така сподели, че българите вече са наясно с важността на членството ни в Европа и те все повече се вълнуват от случващото се в съюз.

"Хората си дават сметка за важността на ЕС и как той промени за добро съдбата на българите. За пореден път трябва да отчетем, че политическите партии у нас не успяха да адресират важните теми, които са свързани с ЕС и мястото на България там. Не видяхме качествен дебат, който да дефинира решения на проблемите. Опозицията искаше да обърна кампанията на референдум за легитимността на властта. Изборите са висш акт на демократична култура. Гражданите трябва да знаят, че ако искаме да се чувстваме равни на другите, трябва да си даваме сметка, че това ще стане само, когато го отстояваме и препотвърждаваме", допълни Плевнелиев.

Целия материал вижте във видеото!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

10
rate up comment 11 rate down comment 9
majnata
преди 4 години
инвестора колко ви плащат за да изтипосвате тоя заддник тука ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 10 rate down comment 19
data
преди 4 години
И кое от това което казва Плевнелиев не е вярно ? Това за което говори тук (на балканите) сме го играли
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 28 rate down comment 12
Hahoto
преди 4 години
Много е важно Роско, да замеси Русия, иначе няма да оправдае очакванията на задокеанските си господари, но които така коленопреклонно служеше като президент. Когато беше министър дошъл от бизнеса слушаше и повтаряше заветите на бат Бойко. Б.Б. за това го избута напред, че му хареса как слушка и говори благо. Хората му се довериха. А после бързо се еманципира и взе да слушка, какво му шъпнат от близкото посолство. А хората усещат, тия работи, на подсъзнателно ниво дори ги усещат. Та за това му приключи президентската кариера. Но мисля, че от него би станал добър метеоролог. Вечер така спокойно и авторитетно да ни поднася прогнозата: "От злата Руска шир се носи грапав и корав Северняк, който рязко ще понижи температурите в Северна България, докато Южна ще остава в Европейската прегръдка на топъл и влажен Средиземноморски циклон" ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 17 rate down comment 13
ABBA
преди 4 години
Правоверна евроатлантическа блондинке,освен 1 тролско изречение можеш ли формулира?Или те е страх, да не лъсне интелектуалната ти импотентност?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 17
ivailojelyazkov
преди 4 години
***.скрий се в нигер със сняг - росия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 19 rate down comment 12
ABBA
преди 4 години
Плевнелиев: Без ЕС ще се стигне до национален егоизъм и регионални войни Кой пак е изпълзял изпод чехличкитееее.....е?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 28
zelka007
преди 4 години
прави ли впечатление на *** , че Плевнелиев го търсят за мнения и коментари медии от цял свят и БГ без да е действащ президент , дори без да е действащ политик на избираем пост . прави ли впечатление , че е почетен член на един куп бизнес организаации и носител на един куп почетни държавни отличия от цял свят . и прави ли впечатление на *** , че основните интервюта на др.радев са за сръбски и московски медии :))) и отговорите са написани като основните опорки на решетников ... изключвам протоколните отразявания на протоколните посещения и събития :))) ... че даже и БГ медии не го търсят генерал летеца :))) ... просто няма какво да каже :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 20
zelka007
преди 4 години
дежурна *** с дежурен рефрен :))) , няма ли нещо ново да ви спуснат от посирано да пишете :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 28 rate down comment 13
Pyramid
преди 4 години
Охххх. АМАН !- Сякаш, сега ги яаме тези екстри.СКРИЙ СЕ БЕ, РОШКО. ТОЛКОВА СИ ЖАЛЪК.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още