IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП отива на предсрочни избори за нов председател

Ще внесем и предложение парламентарната група да се върне в Народното събрание, обяви Корнелия Нинова

15:57 | 27.05.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Изпълнителното бюро на БСП ще предложи утре на заседанието на Националния съвет да започне процедура за избор на председател на партията. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след проведените вчера европейски избори, предаде БТА.

Тя посочи, че за първи път изборът ще се случи по новия устав, като за председател ще гласуват всички членове на партията. „Ще се явя на избор пред цялата партия заедно с всички останали кандидати“, заяви Корнелия Нинова. Тя подчерта, че ще участва в надпреварата и за целта ще се оттегли, за да имат всички равен шанс по време на кампанията. 

Ще внесем и предложение парламентарната група да се върне в Народното събрание, съобщи още лидерът на БСП.
Нинова посочи, че БСП са загубили тези избори по две групи причини: външни - корпоративен вот и използване на администрацията, и вътрешни, партийни причини. ГЕРБ имат повече гласове, победиха, но ниската избирателна активност е голяма тревога, коментира тя.

„Мобилизирана ли беше партията? Категорично да", каза лидерът на БСП и добави, че общинските и областните конференции ще направят анализи по места.

При 95,20% обработени протоколи: ГЕРБ води с близо 7 процентни пункта пред БСП. По-точно за ГЕРБ са гласували 30,94%, за БСП – 24,24%.

Под изборната бариера остават "ВОЛЯ - Българските родолюбци" с 3,60% от гласовете, ИК за Десислава Иванчева - с 1,58%, ИК за Минчо Христов с 1,19% , Патриоти за Валери Симеонов - 1,15%.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
male4ko
преди 4 години
И перо да си закачите, все тая... Много сте компрометирани вече...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още