IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Радан Кънев е евродепутатът на "Демократична България", посочи коалицията

Вече сме в кампания за местни избори, коментира бъдещият член на Европарламента

16:16 | 27.05.19 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Радан Кънев е евродепутатът на "Демократична България". Това обяви на пресконференция Владислав Панев, съпредседател на ПП "Зелените", част от обединението "Демократична България", в което влизат още "Да, България", "Демократи за силна България", по повод резултатите на коалицията на изборите за ЕП.

"Има един много голям извод на тези избори, а той е, че БСП не може да бъде алтернатива", коментира Радан Кънев, цитиран от БТА. Той посочи, че до момента няма разместване в листата.

Радан Кънев каза още, че няма време за почивка. "Всички вече разбираме, че сме в кампания за местни избори, коментира той и отправи благодарност към всички от щабовете на "Демократична България". "Всеки допринесе, за да бъдем успешни."

Политикът смята, че "всички заедно са положили основите на предстоящите местни избори да има стабилна алтернатива“. Той уточни, че ще бъде част от Европейската народна партия и ще работи все така критично с евродепутатите на ГЕРБ, които също са членове на ЕНП. "Вярвам, че успешно ще работя за промяна на ЕНП", коментира още политикът от "Демократична България".

Радан Кънев отговори на въпрос как ще работи по теми, които са от национален интерес, редом с останалите евродепутати, сред които и Делян Пеевски, с думите: "Не съм имал честта да работя с г-н Пеевски, не съм го виждал да работи. ЕП не е място, където се събират национални фракции, за да се борят помежду си. Ние много ясно сме казали за какво отиваме в ЕП", заяви той.

Той допълни, че се очертават много малко въпроси, по които ще може да работи заедно с националисти и евроскептици и заяви, че по теми, които са от национален интерес, е нормално да работи заедно с Делян Пеевски. Такава според него е българската позиция за отмяна на Дъблинския регламент. Кънев коментира още, че в тази кампания не е стигнало времето да говори за европейска политика.

Според  лидера на "Да, България" Христо Иванов самият факт, че са успели организационно да направят тази кампания е достатъчен мотив от днес да надграждат този резултат за предстоящите местни избори. "БСП на Корнелия Нинова не може да бъде алтернатива на това управление", подчерта той.

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов посочи, че ниската избирателна активност на тези избори е била проблем и изтъкна, че може би ние сме страната с най-ниската избирателна активност. По думите му скандалите са демотивирали хората. "Въпросът с предсрочните парламентарни избори стои, категоричен е той. "Ние смятаме, че резултатът е задоволителен, защото ни вкарва в А политическа група."

Мнението на Атанасов е, че "Демократична България" се е превърнала в марка в българския политически живот и заяви, че обединението им трябва да продължи да работи за разширяване на подкрепата сред българските избиратели. "БСП много искат предсрочни парламентарни избори, но не могат да ги постигнат. ДПС могат да ги постигнат, ама не ги искат", коментира още той и заключи, че става натрапливо за всички, че Борисов управлява с подкрепата на ДПС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 8 rate down comment 2
Sokratus
преди 4 години
Може би причината за не гласуването ти за Кънев, не е тази. Кънев е повече кооперативен отколко Не. Той е инициатора за създаване на Реформаторският блок. Той е инициатора да влезат в второто правителство на ББ. В споразумението между ГЕРБ и РБ имаше ясно записано, че трябва да се направи съдебната реформа прокарвана от Христо Иванов. Е след като ГЕРБ, Патреотите и ДПС промениха на второ четене, одобрената на първо четене реформа, какво да прави Кънев! Да плясне с ръце и да каже: -Ами аз съм кооперативен, голяма работа, че не си изпълняваме споразумението! Ще се кооперираме в нещо друго?Въпросът е защо в този случай другите от РБ не искаха да си изпълнява споразумението?Грешката му беше, че направи твърде емоционално напускането си, а можеше да се съберат РФ и да го направят заедно, което след последващите събития е ясно, че нямаше да стане! Въпреки, че беше в тяхна изгода и щеше да лъсне, че подкрепата за правителството идва от ДПС!Чест и почитания
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 3
Minka
преди 4 години
Само успехи пожелавам на Радан! И повече позитивно мислене, повече съзидателност в бъдеще. Само това е пътят към успеха, другото го владеят ония в БСП.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 4
ABBA
преди 4 години
https://***.segabg.com/touche/tush-05282019
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 11
ABBA
преди 4 години
@ Asdf1234 "Бъди кооперативен, а не агресивен, бъди инициатор на промяната и обединител, а не супер хейтър, какъвто беше до сега. "A дано, ама надали....Като се каже: психо-десен изпърво се сещам за Радан.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 4
khao
преди 4 години
само да ти издам една малка тайна, НЯМА десни партии в БГ... но въпреки това, той беше и моя избор въпреки че и аз не бях сигурен че ще влезе ! ... и винаги гласувай за който сметнеш че е най-добър без значение дали ще ти се 'загуби' гласа. Щото ако си гласувал за Герб, гласа ти на 100% е загубен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 8
Asdf1234
преди 4 години
Браво на теб Раданчо. Не вярвах, че ще прескочиш бариерата, защото до момента скачаше трупешката. Все пак е приятна изненада. Харесвам някои неща в начина ти на мислене, но не и поведението ти до сега. Не ми харесва, конфронтацията ти с десните партии, каквито и да са те. Интересен факт е че всички мои приятели гласуваха за теб - с изключение на мен. Причини доста, но основната беше, че се страхувах да се изгуби моя глас в канализацията, но явно не съм бил прав. А те - приятелите ми, са тъмно сини и много интелигентни. И аз бях такъв, но сега мисля много преди да повярвам на такива, като теб. Бъди кооперативен, а не агресивен, бъди инициатор на промяната и обединител, а не супер хейтър, какъвто беше до сега. Успех..............
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още