IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Салвини: Държавата би могла да помогне за сделката между Fiat и Renault

Изглежда ми като превъзходна сделка, която се надявам, че ще бъде завършена, коментира италианският вицепремиер

15:08 | 28.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Италианското правителство би могло да изиграе роля, помагайки на Fiat Chrysler Automobiles NV да осъществи предложението си за сливане с Renault SA, смята италианският вицепремиер и лидер на водещата политическа сила в страната Матео Салвини.

След като успя да си извоюва победа на изборите за Европейски парламент в края на миналата седмица, Салвини изрази подкрепата си за френско-италианския план да бъде създаден третият по големина в света производител на автомобили.

„Изглежда ми като превъзходна сделка, която се надявам, че ще бъде завършена“, заяви вицепремиерът пред журналисти в Рим, цитиран от Bloomberg. На въпрос дали правителството може да поеме дял от новата компания той отговори така: „Ако Италия е задължена да има институционално присъствие, то това би било напълно уместно“.

В понеделник от Fiat заявиха, че сделката с Renault би била структурирана на принципа на равната собственост (50% на 50%) посредством холандска холдингова компания. Акционерите на Renault, сред които е и френското правителство, ще получат премия от около 10%.

По-рано Салвини заяви, че според него сделката ще „гарантира всяко едно работно място в тази страна“. 

Трябва ли държавата Италия да подпомага сделката между Fiat и Renault

Да, това е превъзходна сделка и за държавата
Не, държавата не бива да се меси в частни бизнес интереси
Не, това може да се възприеме като нерегламентирана държавна помощ
Нямам мнение
Общо 796 гласа

Вчера стана ясно, че Renault прояви интерес към проекта на Fiat Chrysler за създаване на третата по големина в света група в автомобилния сектор чрез сливане на двете компании.

След внимателен преглед на условията по приятелското предложение управителният съвет реши да проучи с интерес възможността за едно такова бизнес обединение, засилвайки производствените позиции групата Renault и създавайки допълнителна стойност за Съюза (с Nissan и Mitsubishi), посочиха от Renault в изявление.

„Допълнително съобщение ще бъде направено, когато му дойде времето, за бъде информиран пазарът за резултатите от тези преговори, в съответствие с приложимите закони и регулации", се казва още в изявлението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още