IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: Инвестицията на Deutsche Bahn е свързана с намеренията на Volkswagen

Вагоноремонтният завод в Карлово е собственост на националната германска железопътна компания като част от транспортна логистика, посочи проф. Симеон Ананиев

13:00 | 28.05.19 г.
<p>
	Вагоноремонтен завод Карлово. <em>Снимка: Завода</em></p>

Вагоноремонтен завод Карлово. Снимка: Завода

Закупуването на вагоноремонтния завод в Карлово от националния железопътен превозвач на Германия Deutsche Bahn има връзка с желанието за инвестиции в България и от страна на германския автомобилен производител Volkswagen. Това мнение изрази проф. Симеон Ананиев, председател на Асоциацията на българските железопътни превозвачи, в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria.

„Превозването на автомобили и автомобилни части с контейнери и влакове е част от общата логистика на този бизнес, коментира Ананиев и поясни – инфраструктурата е изградена, има я логистиката, има я мисълта“.

Проф. Симеон Ананиев посочи, че сделката между Deutsche Bahn и вагоноремонтния завод в Карлово вече е финализирана.

„Това е само едно ново начало и развитие на ролята на Deutsche Bahn в нашата железопътна инфраструктура и нашите железопътни превози“, каза председателят на Асоциацията на българските железопътни превозвачи.

Какъв анализ за развитието на жп транспорта в нашата страна направи проф. Симеон Ананиев вижте във видео материала!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още