IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Газпром“ обсъжда възможности за участие в проекти в Иран

Създаден е координационен комитет, който обсъжда подобен вариант

21:50 | 28.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Руската държавна енергийна компания „Газпром“ разглежда възможността за участие в проекти в Иран и в момента обсъжда този въпрос в координационен комитет. Това съобщи заместник-председателят на управителния съвет Виталий Маркелов, цитиран от ТАСС. 

„На този етап разглеждаме участието си в проекти в Иран. (...). Създадохме координационен комитет с нашите ирански колеги“, посочи той.

На 14 декември 2017 година „Газпром“ обяви, че е подписала пътна карта за изпълнението на проекти на територията на Иран и меморандум за взаимно разбирателство и сътрудничество по проект за втечнен природен газ в Иран. Освен това в началото на ноември миналата година руската компания и Националната иранска петролна компания (NIOC) подписаха редица меморандуми за сътрудничество в газовата област, припомня агенцията.

Снощи ТАСС цитира публикация във Wall Street Journal според която продажбите на петрол от Иран рязко са се понижили след влизането в сила на въведената от САЩ забрана за купуване на въглеводороди от Техеран. Изданието се позовава на източници от иранските правни и бизнес среди.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още