IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск: Имаме много за наваксване, но можем да имаме рекордно тримесечие

Доставките на електромобилите на компанията се превърнаха в сериозно притеснение за инвеститорите

08:05 | 30.05.19 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Tesla има “много за наваксване”, но все още има шанса да постигне рекордно тримесечие. Това написа главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск в имейл до служителите си, който е разгледан от Ройтерс.

“Въпреки че търсенето ни е силно, имаме много доставки на превозни средства, с които да наваксаме, за да достигнем успешно тримесечие”, пише Мъск. “Както споменах в предишния ми имейл, ако работим добре, второто тримесечие ще бъде исторически рекорд за доставките на Tesla и невероятна победа!!” 

Tesla е на път да направи рекордни доставки през второто тримесечие, надминавайки 90700 коли, които изпрати през последното тримесечие на миналата година, посочи имейл, който изпрати миналата седмица.

Компанията, която се бори да постигне обещанията си за доставките, е произвеждала средно по 900 електромобила Model 3 миналата седмица според написаното в имейла, което я доближава все повече до целта ѝ от 7000 коли на седмица.

В последния си имейл Мъск посочва, че ще започне да провежда разговори с екипите по доставка по света на всеки два дни, за да знае “какво е нужно, за да ускорим темпа на нашите доставки”.

Търсенето на Model 3 на Tesla и на други коли се превърна в едно от големите притеснения на инвеститорите, след като компанията отчете застой на търсенето през първото тримесечие, докато търговските отношения между САЩ и Китай се обтягат.

Tesla не е отговорила веднага на запитването за коментар.

Книжата на компанията повишиха стойността си с близо 1% до 189,86 долара.

Акциите на Tesla се сринаха с 43% през тази година, като разпродажбите се ускориха, след като компанията обяви, че е доставила само 63 000 автомобила през първото тримесечие. Мъск се бори да преодолее въздействието на свиването на федералните данъчни кредити, а анализатори изразяват загриженост за удара, който компанията може да понесе заради търговското напрежение с Китай, втория по големина пазар.

Tesla заяви, че ще достави между 90 000 и 100 000 автомобила през второто тримесечие. Аналитизаторът на Morgan Stanley Адам Джонас заяви, че Wall Street “нашепва“, че доставките може да достигнат 70 000 единици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 11 rate down comment 5
Whitestar
преди 4 години
Мъск много добре преследва целите си и въпреки илюзорните 300 000 автомобила, гарантирани на червено, преди време, явно ще навакса тази бройка с времето. Въпреки това, пред индустрията стоят и други въпроси, например до кога и при какви условия ще се получават редки суровини от Китай, дали не е време за развитието на водорода, какви ще са новите модели на марката и др.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 16
ABBA
преди 4 години
Мъск: Имаме много за наваксване, но можем да имаме рекордно тримесечие То комунизма не само, че не можеше, но и не трябваше да пада -*** на, падна...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още