Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Двойните стандарти по пътя на България към ERM II и еврозоната*

Единната валутна зона има дълга история на заобикаляне, променяне и неспазване на собствените си правила

4
 
4
 
6
scott до: Ivel
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Глей ся, в това почти съм участвал. Имах БЛИЗКИ ХОРА, които бяха въвлечени от първия ред. Те споделиха с мен следната информациа. Естония иска да кандидацтва за ерм2. От Брюксел я ПОСЪВЕТВАХА да СДВОИ кандидатурата си, че да е по-афторитетно. Естония ИЗБРА България за сдвоител. Преговорите минаха ЧУДЕСНО. Естония даже ИСКАШЕ да ни ПОДАРИ ЕЛЕКТРОННО УПРАВЛЕНИЕ БЕЗПЛАТНО. ЕДНО КЪМ ЕДНО КАТ НЕЙНОТО, А И ЗА УЕДНАКВЯВАНЕ НА СИТУАЦИАТА В СТРАНИТЕ КАНДИДАТКИ! Единствениа критерий дет не отговаряхме беше инфлация над 3%. Дянков, по нареждане на боеко, зема 2 МИЛИАРДА ЛЕВА от здравните осигуровки, вкара ги в бюджгетъ с уговорката да ги върне до 31-ви декември същата година. Сега, какво стана после, в кой кабинет и къде се реши да се направи *** номер - това незнам. Знам само, че боеко даде заден. ПРЕЕБАХМЕ Естония, която няма да ни прости този номер никога /апропо, еврото се приема с консенсус от страните в еврозоната, а тя е там/. 2-та милиарда си останаха у бюджетъ! Боеко искал да ги върне къмто 15-ти януари, ама закона вече не го позволяваше....та големо крадене и прецакване беше тогава. Така се отвратих, че не плащам здравни вноски. А да, и данъци също, и данъци.
6
 
3
 
5
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Щото са лайнYри, тия дето решават. Да не говорим защо в Черногория официалната валута е евро, кой ли ги е питал изобщо лайнYарите дали да я въвеждат и какви критерии покриват. Аз мисля, че сега историческия шанс да се въведе долара веднъж и завинаги, като в някои страни от Карибския басейн. Мисля че на БХ приятелите отвъд окена ще бъдат щастливи а лайнYарите ще зализват рани. Някога в началото на бородовете в Литва валутата им литас беше вързана в долара, после я перевързаха към еврото, ние постъпихме лоялоно от самото начало, но това не беше оценено. Браво на чехите за подкрепата, била е навременна, но за съжаление никой не е разбрал смисъла и, въпреки че е дефинирана даже и за изключително прости хора. Също по времето на Дянков имаше много шум за влизане в ЕРМ2, тогава според мне дори бяхме по-подготвенни, имам предвид, че за нашите лоши страни знаеха по-малко отколкото сега. Тогава обаче нещо се случи и дадоха назад, според мен тогава трябваше да натиснат повече. Ако бяхме щогоде някъва държава с авторитет, това нямаше да е толкова важно, на Чехия, Унгария, Румъния и даже Сърбия не им пречи, че не са в еврозоната, но за нас условията за потенциални инвеститори са съмнителни и членството в еврозоната би натежало в наша полза. Освен това няма да спра да напомням, че фалът с КТБ няма да бъде забравен скоро, така не се прави ако искаш да внушаваш доверие, това не трябваше да се допуска.
2
 
11
 
4
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
мед ми капе на душата.
боеко се почуства изигран за ерм2 и почна пропагандата как било лошо у еврона, че и забравя да спомене заповедите си към дянков, когат ЕСТОНЯ ни молеше да сдвоим молбите за членство в ерм 2. кега ше има: бой до посиране. въпреки пропагандата успехите клонът към нула. абе, ние в шенген ли сме?
7
 
10
 
3
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Но , че сме на втора скорост е ясно. Доброто тук е, че не сме все пак на задна.
4
 
4
 
2
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Да не говорим, че една не малка част от икономистите ни е против и тъй като не съм сведущ, не мога да кажа кое е по-добро.

4
 
4
 
1
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Щото сме безгръбначни п*888