IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ с нови условия за сливането на T-Mobile US и Sprint

Министерството на правосъдието иска да гарантира, че в страната ще има 4 големи мобилни оператора

09:07 | 30.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В рамките на преговорите за сливане на американското дъщерно дружество на Deutsche Telekom T-Mobile US със Sprint се появява ново препятствие, твърди Bloomberg. Според медията членове на Министерството на правосъдието на САЩ са споменали ново конкретно условие за сделката за 26 млрд. долара. На компаниите ще бъде позволено да се слеят, само ако създадат отделен доставчик.

Според Bloomberg по този начин Министерството на правосъдието иска да гарантира, че все още още има четирима големи мобилни оператора в САЩ. Това изискване надхвърля предишните планове за разделяне само на една марка за предплатени услуги (prepaid), която да продължи да работи в мрежата на двете дружества.

T-Mobile и Sprint – досегашните номер три и номер четири на пазара, обявиха плановете си за сливане преди повече от година. Оттогава те чакат одобрението на различните надзорни органи. Няколко от тях, включително мощният телекомуникационен регулатор, вече дадоха благословията си.

Въпреки това политиците, а също и антимонополният надзор в Министерството на правосъдието, се притесняват, че конкуренцията на пазара ще стане по-малка, след като останат само трима играчи, а това може да доведе до повишение на цените в средносрочен план. Очаква се окончателното решение на ръководителя на агенцията Макан Дерахим.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още