Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Тръмп и Сие: Как десните популисти рушат икономиката

Силициевата долина, иновативната движеща сила на цифровизацията, може да бъде големият губещ, ако Тръмп продължи в същия дух

0
 
4
 
8
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Да оставим Америка и Китай и да видим другите, сред които сме и ние. Значи продавам си аз в кварталния магазин и идва един юнак перчемлия и ми казва, че от утре няма да продавам на Пешо, защото той слуша неправилна музика и ако му продавам ще ми потроши магазина.
Добре де, ама Пешо ми прави 30% от оборота.
Та да изчакаме да видим как ще се отрази всичко това на фирмите, които до сега са продавали на Китай, има ли български фирми, които са били поддоставчици и след това да ръкопляскаме на юнака перчемлия.
До септември ще се изясни.
И да напомня, за тези които си спомнят. През пролетта на 2009 битуваше усещането, че има някаква си криза, но тя не е тук и на нас не се отразява. Само дето другите забравиха за нея, а ние все още не.
6
 
0
 
7
Mavi Goz до: Императорът
преди 1 месец
"само като чуя изрази като "десен популист" и ми се драйфа - който ги измисля тия - за какъв се мисли - за ляв елитарист ли?"

Хаха... Просто леворезбосан онанист, Импе! Властелин на словоблудството. Нали владеят медиите, а с това - и душите и сърцата на бройлерите... "В началото бе словото..." После некои се хванаха за ралото, но повечето - за патките и в паузите между сеансите пригласят на проповедника... ;) :lol:
2
 
9
 
6
преди 1 месец
В общи линии Тръмп даде пари на най-богатите в САЩ като им намали данъците. Това издъни бюджета и за да го напълни обложи с мита най-бедните. Всичко друго е риторика и празни приказки. Добре, че е ФЕД да неутрализира простотиите на Тръмп. Но каквото и да говорим сметката от действията на Тръмп се плаща от бедните американци.
5
 
12
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Глупава статия. Бих заложил с радост на Нокия или Ериксон :)
В крайна сметка време е китайските стоки да бъдат правени и от други държави ! Включително и България. Защо няма по магазините телвизор Made in Bulgaria ? Няма заради Китай ! Не заради Америка :)
8
 
9
 
4
преди 1 месец
Много е показателно, че някакви тролченца цъкат минусченца - ама тихо: като мишленца - не се обаждат - защо ли тъй?

само като чуя изрази като "десен популист" и ми се драйфа - който ги измисля тия - за какъв се мисли - за ляв елитарист ли? Някакъв комунистически елит? Това не е ли абсурдно и вътрешно противоречиво? Не трябва ли точно "левите" да "мислят за народа" - тоест да са "популисти", а десните - такива като Тръмп - с небостъргачът и боингът, да се мислят за елит?

18
 
9
 
3
преди 1 месец
Айде, пак политпросвета !!! Протекционизмът е доказало се ногократно във времето икономическо оръжие за защита на собствената икономика.

И добре, че без китайците и корейците съвременните технологии нямаше да съществуват !!!

А дали Доналд е вреден за икономиката - може да ни покаже всяка графика на щатските борсови индекси - ного по-добре и от 704 218 думи.
15
 
2
 
2
преди 1 месец
Това, че на пръв прочит не писах за икономика е само на пръв поглед.
Въпрос на IQ (и/или EQ)...
19
 
6
 
1
преди 1 месец
Тръмп и Сие: Как десните популисти рушат икономиката

Да вееее Бойчо, само те!
Примерче:
В Швеция забраниха собственото си наследство - руните.
Да не би случайно някой мигрант р'ъйш ле да'н съ обиди !!!!

ЕвроГейскиХалифат - казах!