IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Михаил Константинов: Слаба организация на вота и необучени членове на СИК

Следващите избори ще са още по-сложни, предупреди председателят на "Информационно обслужване"

13:59 | 31.05.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Традиционна слабост в работата на администрацията в България по време на избори е, че се пренебрегва въпросът с обучението, както и че системата не е добре организирана. Това коментира председателят на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов в ефира на Вulgaria ON AIR.

Според него редица хора оставали необучени, а от друга страна нерядко политическите партии предлагат хора на базата на свои критерии, а не на базата на професионализъм.

В студиото проф. Константинов прогнозира, че организацията на следващите избори ще е добра, но те като цяло ще са много по-сложни. По думите му  класирането на Андрей Слабаков за депутат в Европейския парламент като справедливо.

Експертът пресметна, че гласуването на 26 май е по-масово от това през 2007 г. и то при по-малочислено население. "Избирателите не са отвратени, но политиците не се постараха", посочи председателят на "Информационно обслужване".

Повече от разговора с проф. Михаил Константинов в студиото на Bulgaria ON AIR вижте във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още