IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на приходите на Dell се забавя

Компанията излезе на печалба през първото тримесечие

13:16 | 31.05.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Dell Technologies излезе на печалба през първото тримесечие, но ръстът на приходите не успя да изпълни очакванията. Това се случи, след като по-слабото търсене в Китай и от част от корпоративните клиенти натежаха върху подразделението за дигитална инфраструктура, пише Wall Street Journal.

Приходите са нараснали с 3% спрямо година по-рано до 21,91 млрд. долара, макар че продажбите на групата за инфраструктурни решения, която включва съхранението на данни и сървърно оборудване, се свиват. Приходите от този сегмент са спаднали с 5% до 8,2 млрд. долара.

Включително счетоводните корекции, общите приходи са нараснали до 22 млрд. долара, което е значително по-малко от прогнозата на анализаторите.

"През тримесечието наблюдавахме отслабване на търсенето на сървърни продукти“, коментира финансовият директор Том Суит. „Тази слабост продължи може би през първата половина на тримесечието“.

Книжата на Dell понижиха стойността си с 3,3% по време на следборсовата търговия.

Суит твърди, че производителят на персонални компютри следи как търговският спор между Китай и САЩ ще засегне бизнеса и потребителското доверие в азиатската страна. Миналата седмица конкурентът на Dell Hewlett Packard Enterprise заяви, че приходите му от продажби за тримесечието са се свили с 4 на сто, след като той не е успял да приключи някои бизнес сделки, тъй като глобалните търговски сътресения удължават периода за вземане на решения.

Dell очаква ръстът на коригираните ѝ приходи тази година да се забави до между 2 и 5%, под 14-те процента за фискалната 2019 г. и 27% година по-рано.

"Смятам, че макрообстановката все още е добра за нас“, коментира Суит, визирайки очакванията разходите за корпоративни информационни технологии да се увеличат, докато глобалната икономика продължава да расте.

За тримесечието, което завърши на 3 март, Dell генерира 293 млн. долара печалба, или 38 цента на акция. Брутният марж се е подобрил до 31% от 27,5% година по-рано.

Като се изключат еднократните елементи, коригираната печалба е 1,45 долара на акция, или над очакваните от анализаторите 1,19 долара на акция.

Dell се върна към публичния пазар през декември, пет години след като основателят ѝ Майкъл Дел и фирмата за дялово инвестиране Silver Lake я направиха частна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
zelka007
преди 4 години
най-добрите бюджетни графични станции ... пробвал съм lenovo , да ме извиняват сладурите ама вече не е ibm инженеринг , hp - не е зле , също са стабилни , ама докато нагласят драйверите в чудо се виждам :))) ... dell , инсталираш като ги купиш и забравяш , тихи , без проблем с години можеш да ги ползваш до следващото поколение хардуер , само ги караш да ги чистят веднъж в годината и работиш ... докато произвеждат графични станции само от тях ще купувам ... досега съм сменил 4 и нямам забележка ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още