IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Борис Джонсън ще свърши много добра работа във Великобритания

За пореден път американският държавен глава изразява симпатията си към британеца

17:05 | 01.06.19 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският президент Тръмп изглежда не е научил нищо от скорошното си посещение във Великобритания. Tой даде интервю на таблоида Sun, в което отново се конфронтира със своя домакин Тереза Мей.

Малко преди новото му държавно посещение в Обединеното кралство президентът на САЩ изрази своята симпатия към хардлайнера на движението Brexit Борис Джонсън, пояснявайки, че той би бил добър нов британски министър-председател и наследник на Тереза Мей.

„Познавам различните актьори, но мисля, че Борис ще свърши много добра работа и мисля, че той ще бъде отличен", каза Тръмп пред Sun. Американският президент добави, че харесва Джонсън. „Винаги съм го харесвал, не знам дали ще бъде избран, но мисля, че той е много добър човек, много талантлив човек“.

Тръмп вече бе дал на Sun подобно противоречиво интервю по време на последното си посещение миналата година. В него той обвини министър-председателя, че е пренебрегнал съветите му относно излизането от ЕС. Мей обяви преди дни оставката си след няколкомесечна борба за власт. Джонсън веднага се позиционира като възможен наследник и заплашва, че под негово управление Великобритания може да напусне ЕС без споразумение.

Тръмп каза пред вестника, че и други кандидати са поискали неговата подкрепа, но не назовава конкретни имена. Той можел да помогне на всеки, като го подкрепи. Тръмп отново критикува Мей: „Мисля, че Великобритания позволи на Европейския съюз да държи всички карти в ръка и е много трудно да се играе добре, когато една страна има всички предимства".

Какво още коментира американският държавен глава можете да прочетете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 4
ABBA
преди 4 години
Американският президент Доналд Тръмп призова Великобритания да откаже да плаща 39-те милиарда паунда, които са цената за раздяла с Европейския съюз, предаде Ройтерс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 2
BobyB
преди 4 години
Абсолютно правилно. Борето Джонсън и Фараж да излезнат на светло и да си изпълняват обещанията, какво са се скрили като мишки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 3
ratten
преди 4 години
*** как се надушват перуките
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още