IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България и Босна и Херцеговина ще сътрудничат по-активно в сферата на туризма

Подписването на меморандум между двете страни ще очертае конкретни стъпки в тази насока

14:31 | 02.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

България и Босна и Херцеговина могат да си сътрудничат още по-активно в сферата на туризма. Тази теза е застъпила министър Николина Ангелкова на срещна с Мирко Шарович, министър на външната търговия и икономическите отношения на Босна и Херцеговина, съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма Оттам уточняват, че срещата се е състояла в рамките на провелата се в курорта Слънчев бряг Международна конференция за устойчиви инвестиции в туризма. Във форума са участвали представители от над 20 държави, посочват още ресорното министерство.  

По време на срещата министър Ангелкова е изтъкнала, че форумът цели да разкрие важността на региона на туристическата карта за привличането на повече инвестиции в сектора. "Трябва да работим още по-активно, за да направим тази част на Европа по-атрактивна за бизнес проекти. За туристи от трети и далечни пазари като Китай, Япония, Индия, САЩ можем заедно да бъдем още по-интересни и търсени като дестинация. Ние взаимно се познаваме, но ни трябват общи усилия, за да се популяризираме съвместно", е заявила министър Ангелкова, цитирана от пресцентъра на МТ. 

Министър Шарович е приветствал идеята по-активно да се промотират Балканите пред китайските туристи и е поканил българския си колега да посети Сараево. От пресцентъра на ресорното министерство изтъкват още, че и двамата министри са изразили мнение, че подписването на меморандум между двете страни в сферата на туризма ще очертае конкретни стъпки за постигането на тези цели.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още