IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как се развиват имотните пазари в Пловдив и Стара Загора?

В двата областни града се строи най-много през последните години, посочи Снежана Стойчева, мениджър на сайта Imoti.net

15:06 | 03.06.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Като изключим София, имотните пазари в Пловдив и Стара Загора са сред най-развитите в цялата страна и по тази причина ги прави толкова любопитни в старанието ни да открием полезни тенденции за вас. Това коментира мениджърът на сайта Imoti.net Снежана Стойчева в предаването „ИмоТиТе“ на Bloomberg TV Bulgaria.

„Все още се смята, че търсенето изпреварва предлагането на жилища. По тази причина времето за сделка се увеличава до около шест месеца в района на Пловдив и Стара Загора“, посочи какво се случва и какви са тенденциите в двата големи областни градове тя.

Стойчева е на мнение, че Стара Загора е един от малкото градове изобщо в Европа, които не са засегнати от финансовата криза, що се отнася до строителната индустрия. „Това до голяма степен доказва нуждите на обществото в региона от намиране на собствено жилище“, смята експертът.

Мениджърът на сайта Imoti.net напомни, че Стара Загора е един от малкото градове, в които се строи и в центъра. „Наблюдава се много лек спад в сделките през последните години“, презметна Стойчева.

За повече подробности около имотните пазари в Пловдив и Стара Загора очаквайте видео с още от разговора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 14 rate down comment 3
red6
преди 4 години
И като се замислиш, че от последната седмица това бяха двата най-пострадали града от дъждове и... Изниква въпросът как се строи. Колко се строи е на заден план - това си е чиста балонизиране.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още