IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подробности за iOS 13 се очакват на конференцията на разработчици на Apple

Събитието започва в понеделник, като според мнозина събитието е по-важно дори от много рекламираните събития през есента, посветени на хардуера

12:11 | 03.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В Сан Хосе, Калифорния, в понеделник започва годишната конференция на разработчиците на Apple WWDC.

Разработчиците на операционната система iOS 13, на операционните системи за Mac)и телевизията на Apple ще пристигнат от цял свят, за да чуят какви са новостите в софтуерите на компанията.

Срещата, която ще продължи до 7 юни, ще бъде открита с реч на главния изпълнителен директор на компанията Тим Кук и други ръководители на технологичния гигант.

За мнозина това събитие е по-важно дори от много рекламираните събития през есента, посветени на хардуера на компанията. Това е така, защото новостите при софтуерите ще засегнат всички устройства на Apple - телефоните iPhone до компютрите Mac и смартчасовниците на компанията. А за разлика от струващия 1000 долара смартфон, новите функции ще могат да се свалят безплатно, отбелязва сайтът Wired, цитиран от БТА.

Вероятно на конференцията ще бъде представено следващото подобрение на операционната система за iPhone, iPad и iPod Touch. Очакванията са компанията да покаже тъмен режим на iOS, обновено здравно приложение, което ви предупреждава, че слушате музика прекалено високо. Друга новост най-вероятно ще бъде клавиатура, която позволява на потребителите да пишат букви вместо да ги напечатват, съобщава специализираният сайт Quartz.

По-рано тази година Apple активизира усилията си да властва във всекидневните на потребителите, като представи Apple TV+ - нова стрийминг услуга с оригинално съдържание, произведено от компанията. Apple неотдавна представи обновявания на софтуера на устройствата на Apple TV за новата услуга, но е напълно възможно да бъдат представени на конференцията още ъпдейти.

Подобно на конкурентите си Google Assistan и Echo на Amazon, според някои информации Apple също работи върху това нейният гласов асистент Siri също да разпознава няколко гласа на едно устройство. Има и спекулации, че компанията планира да представи нов HomePod през годината, съобщава още БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още