IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето американци не са финансово готови за пенсия

Според 44% от гражданите на страната техните пенсионни спестявания не са в добро състояние спрямо 36%, които казват, че нямат проблем

14:08 | 03.06.19 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Преобладаващата част от американците посочват, че все още не са готови финансово да излязат в пенсия.

Според 44% от гражданите на страната техните пенсионни спестявания не са в добро състояние спрямо 36%, които казват, че нямат проблем. Това показват данни от шестото годишно проучване на икономиката на домакинствата на Борда на Федералния резерв, съобщава Bloomberg. Останалата част от гражданите казват, че все още не са сигурни за плановете си.

Макар че една трета от допитаните граждани извън пенсия посочват, че спестяванията им са каквито искат, то една четвърт от хората изобщо нямат спестявания или пенсия.

Липсата на заделени средства логично е по-отчетлива сред по-младите и постепенно изчезва с възрастта. Въпреки това все пак 13% от хората на възраст над 60 години нямат никакви спестявания. Дори и сред тези, които разполагат с някакви средства, често се среща липса на финансови познания, като част от хората се чувстват неудобно да взимат финансови решения.

На този фон близо 25% от пенсионерите са били принудени да се пенсионират заради липса на работа, като все по-голям процент от допитаните посочват и влошеното си здраве като причина.

Близо четирима от всеки десетима американци имат допълнителни спестявания извън пенсионната си сметка. Над 30% от гражданите финансират различни видове индивидуална пенсионна сметка, а малко над 20% от тях имат план за определена от работодател пенсия. На доходи от недвижимо имущество ще разчитат 14% от бъдещите пенсионери, а един от всеки 14 души се надява на средства от собственост върху бизнес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 20:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 9 rate down comment 1
majnata
преди 4 години
лошо , Седларов , лошо ! в страната на неограничените възможности , дето мед и масло текат от чешмите ...срамота !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 5
Императорът
преди 4 години
А че това вляво си е изяло не само пенсията но и поне 4 ипотеки...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 3
bonboniera29
преди 4 години
Заглавието си е супер.....направо.....Колко налични пари имат м момента на пенсиониране: 19% са под 10 000$, 31% ca межу 10 - 100000 и 14% са отказали отговор Пенсията отделно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още