IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мария Габриел се отказва от място си в Европейския парламент

Водачът на листата на ГЕРБ иска да остане еврокомисар до края на настоящата комисия по-късно тази година

18:32 | 03.06.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Мария Габриел и Лиляна Павлова Снимка: БТА</p>

Мария Габриел и Лиляна Павлова Снимка: БТА

Водачът на листата на ГЕРБ за европейските избори Мария Габриел обяви, че се отказва от мястото си в Европейския парламент и ще остане еврокомисар до края на на настоящия мандат на Европейската комисия. Това заяви тя в предаването „Лице в лице“ по bTV.

По думите на Габриел решението е било обсъдено тази сутрин с премиера Бойко Борисов, който го е подкрепил.

Тя подкрепи решението си с това, че водещата ѝ кауза е „уважавана България в Европа”, затова според нея е по-важно да остане в ЕК.

Тя посочи още, че „не може да си позволи“ да не остане еврокомисар и че в следващите шест месеца България няма да има представител в ЕК.

В средата на миналата седмица станаха ясни точният брой български евродепутати в новия ЕП. ГЕРБ ще имат 6-ма евродепутати, БСП – 5-има, ДПС – 3-ма. ВМРО ще изпрати в Брюксел двама, а „Демократична България” - един свой представител, стана ясно след последното заседание на ръководителите на Централната избирателна комисия в сряда.

След оттеглянето на Габриел вероятният шести евродепутат на ГЕРБ, който ще влезе в европарламента, ще е бившият министър на европейското председателство Лиляна Павлова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 12 rate down comment 4
mrynmryn
преди 4 години
Тая в интернет средите, ще я хранят, до 9-то коляно, чак до следващите избори, но какво да очакваш, когато хора влизали 5 пъти в нета, гласуват закони...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 4
Pyramid
преди 4 години
Уредиха Свинкя с Папо.Пак.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още