Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

САЩ се насочват към огромни антитръстови разследвания на технологичните гиганти

Огромната мощ и влияние на тези компании притесняват все повече регулатори, правителства и компании

0
 
1
 
8
pioner до: khao
преди 1 месец
Няма профилна снимка
khao запознай се с Антитръстовия закон Шърман и колко пъти Microsoft са били разследвани по него и колко пъти не се е случвало нищо. Първото разследване за нечестни практики е от 1993 ако не ме лъже паметта което през 1994 година преминава в разследване за злоупотреба с господстващо поведение. На утъпканата "практика" създадена от Microsoft се позовават и другите интернет гиганти. И в един момент те вече са too big to fail.
P.S. Лобизма в Америка е законен така, че да няма корупция.
P.P.S. Не знам защо не можеш да си представиш защо Facebook е на печалба те продават твоите и моите данни на всеки готов да плати, а такива има много.
0
 
1
 
7
khao до: pioner
преди 1 месец
Няма профилна снимка
да знам че има разлика между англосаксонката и континенталната система на правораздавне... но все още не мога да разбера какво имаш в предид под "позволиха им".
Това че са изхарчили стотици милиони за лобизъм, е чиста проба корупция... ако заради корупцията са станали толкова големи, тогава по скоро не са им позволили, ами те са си купили тази привилегия :):)

За гугъл и фейсбук са друга бира, там вече съм съгласен на 100% с теб, за тях имам друга теория :):) особенно за фейса дето още не мога да разбера как изобщо е на печалба, няма никаква логика там.
2
 
7
 
6
pioner до: khao
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Може би ако знаеше как действа Англосаксонска правна система и в частност американската и група нямаше да питаш дали има декрет или закон за това колко големи да станат. Има нещо наречено прецедент който позволява изключителна субективност в правораздаването. Провери колко пъти се е самосезирало министерството на правосъдито на САЩ за технологични компании след AT&T (Bell) и какви са резултатите. Например абсурдните дела с Майкрософт и Епъл и милионите дадени за лобизъм. Мога да изброя всички технологични дела и разследвания които значимите държави са почвали срещу топ 100 технологични компании и тези които те са започвали една срещу друга. Така, че khao не приказвам празни приказки на седянка. Анализирам какво се случва в технологичния свят и когато казвам, че на Microsoft; Alphabet; Amazon; Apple; Facebook им е позволено да станат това което са то най - вероятно е така.
7
 
2
 
5
khao до: pioner
преди 1 месец
Няма профилна снимка
кво значи позволиха им ? Нещо декрет закон да има или разрешение колко големи да станат, или викаш важното е да си говорим празни приказки на седянката.
1
 
7
 
4
преди 1 месец
Няма профилна снимка
М да позволиха им да станат недосегаеми и сега ще им правят като вятъра.
Ако проследим какво е постигнало антимонополното и антитръстово законодателство на САЩ след разделянето на AT&T (Bell) ще видим, че регулаторите които трябва да следят спазването му са се превърнали в инструмент за потъпкването му.

5
 
3
 
3
khao до: ABBA
преди 1 месец
Няма профилна снимка
просто държавата стои на мястото си, нещо което е чуждо да кратуната ти.
5
 
6
 
2
ABBA до: khao
преди 1 месец
++1

Ъм да, старите пари срещу новите....
2
 
7
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
дааа, май дойде време разделно :):)