IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биткойнът падна под 8000 долара, прекъсвайки последния си възходящ тренд

От началото на юни най-популярната криптовалута е изтрила 6% от стойността си след най-добрия си месец от август 2017 г. насам

10:37 | 04.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Биткойнът падна под нивото от 8 хил. долара за първи път от повече от седмица, прекъсвайки последния си възходящ тренд, което доведе до отстъпление и при другите криптовалути, съобщава Bloomberg.

Най-популярната криптовалута поевтиня с почти 10% и се търгуваше на ниво от 7930 долара по време на търговията в Хонконг. Това е най-големият спад в последните две седмици според консолидираното ценообразуване на Bloomberg.

Биткойнът докосна цена от 9100 долара на 30 май, показват още данните. Широкият индекс Bloomberg Galaxy Crypto Index също се понижи във вторник, тъй като и другите цифрови монети, включително етер и лайткойн, се придвижиха на червена територия.

От началото на юни биткойнът е изтрил 6% от стойността си след най-добрия си месец от август 2017 г. насам благодарение на завръщането на интереса на инвеститорите след месеци на липса на активност на пазара.

Наблюдатели на сектора посочиха като причина за възобновяване на интереса към криптовалутите намерението на Facebook и JPMorgan Chase да развият свои собствени дигитални пари.

„Това, което наблюдаваме, е здравословна корекция“, коментира Тимъти Там, съосновател и главен изпълнителен директор на CoinFi. Той обясни още, че днешните движения са нормална волатилност за биткойна.

Според Тимъти Там разпродажбите на глобалните финансови пазари също са фактор, който оказва влияние на търговията с криптовалути.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 06:05 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още