IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потенциалните разследвания изтриха 137 млрд. долара от капитализацията на FANG

Само Facebook се сбогува с около 41 млрд. долара от пазарната си стойност

11:35 | 04.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Вълната от новини за потенциалните антитръстови разследвания на американските технологични гиганти изтри около 137 млрд. долара от пазарната стойност на FANG (Facebook, Amazon, Netflix and Google), пише Bloomberg.

Facebook се сбогува с около 41 млрд. долара от пазарната си капитализация в понеделник, след като източници, запознати с въпроса, заявиха, че Федералната търговска комисия може да проведе разследване за практиките на фирмата спрямо конкурентите ѝ на дигиталния пазар.

Това допълни сутрешните спадове, когато групата беше засегната от новините, че Министерството на провосъдието обмисля разследване на Google. Пазарната капитализация на Google спадна с 52 млрд. долара, след като стойността на книжата ѝ се срина с 6,9% до най-ниското си ниво от 3 януари насам.

Ходът идва в момент, в който политиците по цял свят са изправени пред нарастващ натиск да наложат по-строги правила за работата на технологични и телекомуникационни гиганти като Alphabet и Facebook и дори да ги разбият на по-малки компании. За инвеститорите по-строгите регулации най-вероятно означават негативен ефект върху печалбата, което затруднява оправдаването на високите оценки на някои от най-успешните акции в света.

Две от компаниите във FANG, които не са директно засегнати – Netflix и Amazon.com – също станаха жертва на големи разпродажби. Цената на акциите на Amazon се сви с 4,7%, а компанията изтри около 41 млрд. долара от пазарната си капитализация. Netflix загуби 2,5 млрд. долара от пазарната си стойност, след като акциите записаха 1,6% спад на стойността си.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още