IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Язовирите в област Враца имат достатъчен обем да поемат водни маси

Областният съвет по сигурност продължава да получава на всеки два часа информация за състоянието на реките и водоемите заради прогнозата за очаквани валежи днес

16:13 | 04.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Повечето язовири в област Враца са запълнени до 65 на сто и имат достатъчен обем да поемат евентуалната "висока вълна" от водни маси след очакваните обилни валежи, съобщиха от областната администрация.

Областният съвет по сигурност продължава да получава на всеки два часа информация за състоянието на реките и водоемите заради прогнозата за очаквани валежи във вторник до 25 литра на квадратен метър, а на места в областта - и по-големи количества, уточняват в съобщението. Язовирите "Гарвански геран" и "Езерска падина" в община Борован са пълни 65 на сто. Вторият водоем намалява водните маси чрез сифонно източване. 

Язовирите на община Хайредин - "Бързина", "Рогозен 1" и "Рогозен 2", имат свободен обем за поемане на водни маси. "Бързина" е пълен 40 на сто, нивото на "Рогозен 1" е на т.нар. мъртъв обем, а "Рогозен 2" - 65 на сто. Данните, постъпващи в Областния съвет по сигурност, показват, че и останалите хидротехнически съоръжения в област Враца не създават потенциална опасност за населението, се отбелязва в съобщението.

Нивата на реките Скът и Огоста към 12.30 часа днес са без съществено изменение и под критичните стойности за преливане, допълват от областната администрация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още