IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подготвят технически проект за първия кампус в "Студентски град"

Той се основава на приетия през 2008 г. Подробен устройствен план, с който се спасяват над 220 декара зелени площи

16:49 | 04.06.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Разработва се технически проект за Подробен устройствен план на първия кампус на територията на "Студентски град". Днес той бе представен от кмета на София Йорданка Фандъкова и кмета на район "Студентски" Димитър Дилчев, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Планът се изготвя на базата на приетия през 2008 г. нов Подробен устройствен план, с който се спасяват над 220 дка зелени площи, включително и в двора на Националната спортна академия, както и се обособяват над 10 кампуса за общежитията.

Първият проект за кампус е направен с участието на Министерството на образованието и науката и университетите.

Планът включва 27 дка площ, където са четири общежития на Минно-геоложкия и Техническия университет. Обособяват се алеи, площадки с озеленяване и места за паркиране. "Защитата на териториите от застрояване и обособяване на зелени площи се гарантира от плановете", е посочила Фандъкова. 

Архитектурният конкурс бе обявен с оглед изпълнение на предвижданията за обособяване на "мини кампуси" около студентските общежития на територията на ж.к. "Студентски град" и инициатива на Столична община, район "Студентски", МОН, ТУ и МГУ за обособяване като затворен комплекс с общежития, в който да се осигури необходимият комфорт и спокойствие на студентите.

В състава на журито са включени представители на Министерството на образованието и науката, Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски", Технически университет - София, председател на Националното представителство на студентските съвети в Република България, представители на Камарата на архитектите и Съюза на архитектите в България, направление "Архитектура и градоустройство" при Столичната община и районната администрация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 4 години
дано проекта го е сметнал и изготвил Стати, бива го в сметките
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още