Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Петя Аврамова: Трябва да спрем обезлюдяването на по-малките населени места

Министърът на регионалното развитие и благоустройството посочи, че изграждането на модерна пътна инфраструктура подобрява качеството на живот

1
 
4
 
6
abc до: lyusien
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Симеон Дянков имаше добра идея за децентрализация на държавната администрация, която първоначално уж беше приета от ГЕРБ, но в последствие след силната съпротива на същата тази администрация бързо беше забравена....
1
 
4
 
5
преди 1 месец
И как ще стане това И кога Вероятно никога След като правите всичко възможно да направите София - град с население от 2 милиона
4
 
1
 
4
преди 1 месец
*** ОВЦА-РУСЛАН МЪЙНОВ

https://www.youtube.com/watch?v=jngDE2PjQNE

++1
3
 
21
 
3
преди 1 месец
Някой да обясни на тая офца, блееща по жълтите павета, че огромният проблем на хората в малките населени места е СИГУРНОСТТА !!! Когато не можеш да отгледаш дори два стръка домати в градината си, когато се самозаключваш като в затвор зад решетки и подсилени врати, когато въпреки това като легнеш вечерта, не знаеш дали сутринта ще се събудиш жив - а не на оня свят, заклан за да ти вземат последните 10 лева, никаква инфрастуктура не те интересува. Докато държавата не се справи с хъхряшкия тероризъм и бандитизъм, срещу който в момента не прави абсолютно нищо, обезлюдяването на малките населени места няма да спре, защото там, където няма законност, няма как да има нормален живот, камо ли да има бизнес, работа, та животът освен оцеляване да е поне нормален, ако не добър.
1
 
22
 
2
преди 1 месец
Или казано накратко - спирането на обезлюдяването на малките население места не може да бъде цел на регионалната политика, а следствие.

1
 
26
 
1
преди 1 месец
Доста тревожно изказване... Защо да се спира обезлюдяването? Защо е нужно да мизерстват хората в региони с лоша инфраструктура, без добри болници и училища? Или пък да седят в райони с висока безработица?

Забелязал съм, че старото поколение не може да си поставя правилно целите. После прави глупосити и се чуди защо не се получават нещата. Нека аз да пробвам с основна цел на регионалната политика:
Равни възможности за нормален/добър живот във ВСИЧКИ населени места.

Когато българинът има пари и възможности за развитие, сам ще си избере къде да живее! С промяната на света се променят и населените места и в това няма нищо лошо. Малките селца в балкана са били най-добрите места за живеене в Османската империя... днес времената са други и няма нужда населението да се крие в балкана.