Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Syntoil, или краят на гробищата за автомобилни гуми

Полска компания спечели финансиране от Chivas Venture, за да развива технология за пълно рециклиране на гуми

0
 
5
 
6
khao до: redcretin
преди 1 месец
Няма профилна снимка
така де, ама според тия от крайния продукт ще може пак да правиш гуми... демек ще щадят каучуковите дървета и без сажди... един вид по еко ще бъде :):)
1
 
5
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Аман от булшити :) Отдавна съществуват инсталации за производство на гориво от гуми и разнородни пластмаси, процесът е чист и се получават около 40% "дизел", стоманен скрап, сажди и газове - именно газовете се използват и по време на самият процес за да го поддържат. До момента единственото ограничение са размерите - най-малката инсталация е с размерите на ТИР, но за индустрията това въобще не е проблем.
3
 
7
 
4
khao до: ПИЧ
преди 1 месец
Няма профилна снимка
че то и пласмасата по тая логика е естествен продукт... а изобщо има ли изкуствен продукт на тая планета ?
4
 
7
 
3
преди 1 месец
Ако гумите са от каучук и той е естествен продукт, то трябва да се намери начин този продукт отново да се разложи на естесвените му съставки, респ. да стане безвреден.
2
 
27
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Бе, въобще не разбрах кога и къде идва краят на гробищата за автомобилни гуми. Разбрах, че имали желание и намерение да печелят от тях... и нищо конкретно.

1
 
14
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
10+ ... цитирам :)))

"При споменаването на името на американския президент Доналд Тръмп и неговите решения по отношение на ролята на САЩ в борбата с климатичните промени, изражението на Мартина се променя за секунди.

“Той е най-добрият пример, че образованието е задължително във всяка страна. Не само в неразвитите страни, като Полша, откъдето идвам. Дори в развитите страни има необразовани хора като него, които просто трябва да бъдат научени, защото има огромна разлика между времето и климата и как се променя той. Бях ужасена, когато видях какво направи с Парижкото споразумение. Толкова хора не си дадоха сметка какви ще са последиците от решенията му, свързани с климата - че ще има градове, които ще са напълно наводнени например”, посочва тя...