IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеф Безос сключи втората по големина имотна сделка в Ню Йорк за годината

Той се е сдобил с три апартамента на Пето авеню за обща сума от около 80 млн. долара

11:30 | 05.06.19 г.
<p>
	Джеф Безос.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Джеф Безос. Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос се готви да финализира покупката на три апартамента в Ню Йорк в сделка за около 80 млн. долара, съобщават запознати източници, цитирани от Wall Street Journal.

Безос купува мезонет и два апартамента под него на Пето авеню 212 близо до Madison Square Park, разкриват източниците. Само мезонетът разполага с три етажа, частен асансьор и големи тераси. Ако бъдат превърнати в еднофамилно жилище, трите апартамента ще имат обща площ от над 1580 кв. м и 12 спални.

Мезонетът, чиято офертна цена е била 73,8 млн. долара през 2017 г., бил обявен за продажба неотдавна на по-ниска цена от 58 млн. долара. Точната продажна цена обаче не е ясна, тъй като сделката все още не е вписана. Другите два апартамента са били продадени за обща сума от 28,45 млн. долара.

Това е сделката с най-висока цена в историята на Ню Йорк южно от 42-а улица, казва оценителят Джонатан Милър. Тя е и втората по големина сделка тази година в града след закупения мезонет за близо 240 млн. долара от хедж фонд мениджъра Кен Грифин на 220 Central Park South, допълва Милър.

Сделката е осъществена близо четири месеца след като компанията на Безос се отказа от плановете си за корпоративна централа в Лонг Айлънд, щата Ню Йорк, и след развода на милиардера с дългогодишната му съпруга Маккензи Безос.

Според Индекса на милиардерите на Bloomberg нетното състояние на Безос възлиза на 106 млрд. долара.

Предприемачът търсел жилище в Ню Йорк от месеци. Сградата на Пето авеню е от 1912 г. и първоначално била използвана за промишлено производство, а през 2015 г. е преустроена в жилищна сграда с близо 50 апартамента.

Милиардерът притежава жилища и в Бевърли Хилс, щата Калифорния, Вашингтон, Западен Тексас и Медина, щата Вашингтон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още