Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Тома Биков: Няма гаранция, че пониженият ДДС върху хляба ще свали цената му

Производителите могат да държат същите цени, но да плащат по-малък данък, което е стимул за бизнеса, но не и за хората, коментира депутатът от ГЕРБ

1
 
5
 
10
concrete2 до: Sakamano
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Има и друг начин , но всички управляващи го избягват , просто трябва бюджетните излишаци да се насочват САМО за погасяване на дълг . Супер непрозрачно се разходват тези средства , и това е от поне 20 години , време е това да спре. Другият в ариант е д а не се купуват самолети - никакви ! Кажете ми само за какво ни е авиация - само с Македония можем да се мерим с нашите 8 нови изтребители
2
 
8
 
9
das
преди 1 месец
Абе *бете го народа, да си плаща ДДС-то от 20% за ръната, че то от това идват пари в биджета. При нас почти няма преки данъци за фрмите, само от народа се събира ДДС-то и това е. То затова и не остана народ да бъхти.
5
 
11
 
8
преди 1 месец
Няма профилна снимка
....ми тогава да го направят на 40 процента и отново да питат Биков!
8
 
8
 
7
Sakamano до: s3
преди 1 месец
Другите държави си имат друга данъчна политика. У нас основните данъчни постъпления идват от ДДС. Намаляването му за най-оборотните стоки силно ще удари бюджета. За компенсация ще трябва има увеличение на преките данъци. Или да започнем да трупаме дълг. Ти кое от двете предпочиташ?
13
 
3
 
6
s3 до: Sakamano
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Нека да не гледаме ЕС както казах, защото там в почти всички държави има преференциален ДДС за храни и лекарства, май във всики, като се замисля. Обаче това не означава че и при нас трябва да е така, напротив. При нас трябва да имаме 20% ДДС за храна и лекарства за да може да се акумулират нужните средства във фиска, което е разликата ни от ЕС.

5
 
6
 
5
Sakamano до: s3
преди 1 месец
ДДС върху хазарта няма, защото е против правилата на ЕС. Вместо това има специален закон за хазарта, в който се регламентира данъчното облагане според видовете хазартни игри. Такава е практиката и във всички други държави. Освен това, ако се въведе 20% ДДС върху всеки залог, хората просто ще спрат да залагат при лицензирани оператори и ще минат към чужди сайтове за залози, каквито има безброй. Така приходите от данъци не само няма да се увеличат, ами ще паднат до нула.
8
 
2
 
4
s3 до: data
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ниското ДДС за турризма не свали много цените, но там конкуренцията е друга и хората от бранша не са случайни хора, затова и можеше да се смъкне ДДС-то за туризма. Както е и при хазарта, и там се смъкна ДДС_то, но цените на хазарта не паднаха, но си остава ниско ДДС-то. А за храната няма смисъл да се пробва, защото после може да поспаднат цените, но по-ниските приходи от ДДС-то ще се отразят и няма да има какво да покрива по-малкото приходи от предн ите смъквания на ДДС-то за туризъма и хазарта.
1
 
6
 
3
преди 1 месец
Отстъпката от ддс за туризма свали ли цента на туристическите пакети ?
2
 
6
 
2
преди 1 месец
Правилно е за всички стоки ДДС-то да е едно и също. Е, с изключение на бирата и пържените картофки.
2
 
15
 
1
s3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Правилно, няма гаранция че ако се смъкне ДДС-то на храната до 5%, както е в почти всеики страни от ЕС, това ще доведе до спад в цените. Не е за нас това което правят в ЕС, ние сме башка. Ние сме за едно ДДС, с изключение на това за туризма и хазарта.